Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Hukuk Müşavirliği, Süper Lig kulüplerinden ve yöneticilerinden bir kısmını Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'na (PFDK) sevk etti.
Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş ve Trabzonspor, çirkin ve kötü tezahürat sebebiyle PFDK'ye sevk edilirken, Galatasaray Genel Sekreteri Eray Yazgan ise futbolun itibarını zedelemeye yönelik açıklamaları nedeniyle disipline sevk edildi.
Diğer kulüpler ve yöneticiler
PFDK'ye sevk edilen diğer kulüpler arasında Reeder Samsunspor, Gaziantep FK ve TÜMOSAN Konyaspor yer alırken, kulüp yöneticilerinin yanı sıra futbolcular da çeşitli sebeplerle sevk edildi.
Öne çıkan isimler arasında TÜMOSAN Konyaspor futbolcusu Melih Bostan, RAMS Başakşehir oyuncusu Deniz Türüç, Atakaş Hataysporlu futbolcu Franvisco Javier Calvo Quesada ve Çaykur Rizespor yöneticisi Muhittin Sandıkçı bulunuyor. Ayrıca, Eyüpspor teknik sorumlusu Kerem Yavaş da PFDK'ye sevk edilen isimler arasında.
Sevk edilen kulüpler:
Galatasaray
Gaziantep FK
Konyaspor
Beşiktaş
Başakşehir
Trabzonspor
Rizespor
Hatayspor
Eyüpspor
Fenerbahçe
Samsunspor