POLİTİKA

TL simgesiyle ilgili benzetmelere böyle yanıt verdi

Abone Ol


"FAŞİZAN BASKILARA BİZ SON VERDİK"


8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü şimdiden kutluyorum. 8 Mart günü Mardin'de olacağım. Mardin'den ülkemiz ve dünya kadınlarına en anlamlı mesajları ileteceğiz.

Dünyanın neresinde olursa olsun savaşlar ve çatışmalar en önce kadınları ve çocukları yaralıyor. AK Parti olarak 9 senede gerçekleştridğimiz reformlar herkesden çok kadınları mutlu etti. Onların yaşamlarında adeta sessiz devrim gerçekleşti. 9 yılda kızların okuması konusunda en fazla çalışmayı biz yaptık. Kızların kılık kıyafet konusundaki faşizan baskıya biz son verdik.

Dünyadaki kadınların da haklarını en fazla savunan biz olduk. Van'ın kadınlarını, depremzede kardeşlerimizi yürekten selamlıyorum. Uludere'de yakınlarını kaybetmiş kadınları, mahzun annelerini yürekten selamlıyorum.

ESAD'I UYARDI


Suriye'de sivillere yönelik şiddet ve kanlı operasyonlar her geçen gün devam ediyor. Artık 11 yaş üstü grubu yatırıp, boğazlayıp katlettiklerinin haber ve fotoğraflarını alıyoruz. Suriye yönetimi geçmişte de en iyi şekilde yaptığı kendi halkını katletmeye tüm uyarılara rağmen devam ediyor.

Bazı ülkelerin Suriye konusundaki çelişkili kararları Esad yönetimine ve katliamlarına güç veriyor malesef...

Başta BM olmak üzere Ulusalarası toplum Suriye'de olanlara göz yumuyor.

Suriye'deki katlima sessiz kalan, tepkisiz kalan ülkelere sorumlulara sesleniyorum: Masum bir çocuğun bir damla kanı her türlü çıkarın üzerindedir. Masum bir çocuğun yere düşen bir damla kanı film izler gibi izleyenlerin eline yapışacaktır.

Esad'a buradan sesleniyorum. Babasının katliamlarının hesabı bu dünyada sorulmadı. Ama babasının yaptıklarıyla birlikte şu anda yaptıkları Esad'tan sorulacaktır.

Bir an önce Arap Ligi kararı uygulamaya konulmalıdır. Artık gerekli adımları atmaya başlıyoruz.

Türkiye olarak tüm dünyanın gözünü Suriye'ye çevireceğiz. Kimsenin bu katliamlara seyirci ve sessiz kalmaması için elimizden geleni yapacağı"

"İŞSİZLİK GERİLEDİ"


Türkiye ekonomisine yönelik değerlendirme yapan Başbakan sözlerini şöyle sürdürdü: "İşsizlik 2011'de yüzde 9.8'e geriledi. Böylece son 10 yılın en düşük oranına ulaştık. Şubat ayında ihracatımız bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 10.4 arttı. 2011'in tamamında ihracat 135 milyar dolarla tüm zamanların rekorunu elde etti. Şu an döviz rezervimiz altın dahil 89 milyar dolar. MHP, DSP hükümetinin IMF'ye borcu 23.5 milyar dolardı. Son geldiğimiz nokta 2.8 milyar dolar. Onlar borçlandı, biz ödedik. Bunlar başka şeylerle avundular. MHP'ye gönül veren kardeşlere sesleniyorum. Ben rakamlarla konuşuyorum. Bunların bu ülkeye kazandıracağı hiçbir şey yok. Eğer sizin Merkez Bankanız nal toplarsa bitersiniz. Kasaları dolu olursa stand-by anlaşman senin olsun der yolumuza devam ederiz. Şu anda biz IMF'nin de ortağıyız. Ondan gelecek paraya ihtiyacımız yok.

TL'NİN SİMGESİ

TL için önemli bir adım attık. TL'den biz sıfırı attığımız zaman birileri enflasyon patladı diyordu. Bunu diyenlerden biri Taksim'e çıkar dört ayaklı bilmem ne gibi anırırım diyordu. Herhalde onu şimdi köşesinden icra ediyor. TL'den altı sıfır atıldı, enflasyon patladı mı, çatladı. İki hanelide aldık, yıl sonu itibariyle 10 küsürle kapadık ama yine azalma var. Simge açıklanınca Türkiye'de tahminden çok daha fazla sanat eleştirmeni olduğunu fark ettik. Alttan bakınca şuna benziyor, aynaya tutunca şu oluyor diyerek zorlama yorumlar yapıldı. CHP'yi özellikle tebrik ediyorum. Hayal güçlerini zorlayarak simgede RTE harflerinin bulunduğunu iddia ettiler. Bu iddialarını da kamuoyuna duyurdular. Mübarek CHP değil, Cumhuriyet Hayal Partisi. Sayın Bahçeli CHP'den aşağı kalırı mı? Zaten Sayın Bahçeli bir süredir hayal bahçesinde yaşıyor. Sıfırları silip çıkarıp 40'ıncı yılında MHP'yi iktidara taşıyacaktı. Ama evdeki karmaşık hesap çarşıda tutmadı.

"CHP'YE ÇOK BAŞARILI BİR YÜZ NAKLİ YAPILDI"


Muhalefet bize bir gün şunu da şöyle yapın demedin. 9 yıldır muhalefettesiniz ne yaptınız, ne ürettiniz? Bir tanesi övünüyor, muhalefet milletvekili komisyonda 12 saat konuşmuş. Benim oğlum bina okur döner döner yine okur. Yapılana kulp takmaktan bir milim bile öteye gidemediniz. Bunların siyaset anlayışı sadece iftira atmaktan ibarettir. CHP Genel Başkanı'na şunu söylemiştim yürüyen yalan görmek istiyorsanız CHP liderine bakınız demiştim. Bundan çok alınmış olacak ki geçen haftaki konuşmasında bana 6 kez üst üste yalan makinası dedi. Yalan makinası ne demek? Yalanı ortaya çıkaran demek. Şimdi CHP Genel Başkanı bana yalan makinası diyerek farkına varmadan iltifat ediyor teşekkür ederim. CHP'de kaset operasyonuyla çok başarılı bir yüz nakli gerçekleşti. CHP'nin eski yüzünü alıp yeniymiş gibi naklettiler. CHP'nin yapısı halkın dokusuna uymuyor. CHP'nin millete ödettiği bedellerle yüzleşmesi gerekir. CHP geçmişiyle yüzleşmeden CHP'nin genetiği değişmez. Siz neden 28 Şubat'a neden sahip çıktınız? Siz çalıyordunuz davulları. 28 Şubat'ı neden alkışladınız. 28 Şubat'ta piyon olarak kullanılmış ikna odalarının mucitlerini neden milletvekili yaptınız? AK Parti'ye kapatma davası açıldığında Ankara'da hakimler var diyen siz değil miydiniz? Bizi arkadan hançerlemekle itham eden Kılıçdaroğlu bu iftiralarını Eski Genel Başkanı'nın gözünün içine baka baka yapıyorlar. Biz AK Parti'yi kapatılan partinin arkasından kurduk. Ama siz eğer Brütüs arıyorsan aynaya bak. Aynaya baktığında ziyaretine gidip çıktığında 'aday olmayacağım' deyip aday olan bir Brütüs göreceksin. Yüz nakli yapıldı ama genler aynı. 28 Şubat değil mi İmam Hatiplerin orta kısmını kapatan. Ona sahip çıkan kim, sensin. Kızlarımızın üniversiteye gidebilmesinin önünü açmak için yapılan yasayı Anayasa Mahkemesi'ne götüren sen değil misin?

TÜSİAD'A SERT ELEŞTİRİ


28 Şubat mimarlarının zihniyeti, eğitim sistemi üzerinde ağır tahribata neden oldu. Kademeli eğitimle 28 Şubat'ın son izini siliyoruz. Milli Eğitim şuralarında yapılan araştırmaların ışığında bu düzenlemeyi gerçekleştiriyoruz. Elitlerin, patronların talepleri değil, milletin talepleri doğrultusunda bir adım atiyoruz. Ben imam hatip mezunu bir başbakanım. Beni üniversiteye almadılar, lise bitir öyle gel dediler. Bize ne zulümler yaptılar. İşte bize 21 milyon oy böyle geldi. Biz herhangi bir ayrımcılık yapmadık. Biz 75 milyonu kucakladık. Fakat ben yine TÜSİAD'ı tebrik ediyorum. En azından 15 yıl önce nerede duruyorsa orada duruyor. CHP en azından omurgalı dur ne diyeceksen kıvırmadan söyle.

HOCALI'DAKİLER BİZİM KARDEŞİMİZ


Son iki hafta içinde iki konunun abartılı bir şekilde kullanıldığını gördük. Hocalı mitinginde açılan bazı pankartlar bu milletin hissiyatı değil. Bu bazı gözü dönmüş ırkçıların hareketidir. On binlerce kişinin katıldığı bir mitingde böyle şeyler olabiliyor. Bu istisnai karelerden yola çıkarak Türkiye'nin imajını zedelemeye kimsenin hakkı yok. Hocalı katliamında oradaki kardeşlerimizin katledilmesine açılan bu pankartlar yüzünden laf edenler neden ölenlere sahip çıkmıyor. Onlar Ermeniler tarafından katledildi. Oradakiler sizin kardeşinizse Hocalı'dakiler de bizim kardeşimiz.

ALEVİLERİN EVLERİNİN İŞARETLENMESİ


Adıyaman'daki meselede Hocalı gibi kışkırtma vesilesi olarak kullanılıyor. Adıyaman'da Alevi vatandaşlarımızın evlerine işaretler yapılmış. İçlerinde bazıları Sünni kökenli. Bir CHP milletvekili çıkıp ne diyor? 200 Alevi'nin evinin işaretlendiğini açıklıyor. Olay henüz aydınlanmadan olayları Kahramanmaraş olaylarına kadar götürdüler. Aynı şekilde medya hassasiyetleri karıştırıyor. Olay daha soruşturma aşamasındayken tüm Türkieye'deki Alevi vatandaşları tahrik etmek sorumsuzluktur. Bu olayın da üzerine hassasiyetle gidiyoruz. Yakında olay tüm yönleriyle ortaya çıkacak.

"EMEKLİ MAAŞLARINI ARTIRDIK"

İşçinin ve emeklinin maaşları enflasyonun çok üzerendi arttı. Emelki maaşlarındaki artış oranı son derece önemli. SSK emekli maaşı 9 yılda yüzde 217 arttı. SSK tarım emeklilerinin maaşı yüzde 239 arttı. Bağkur emeklisinin maaşı yüzde 334 arttı. Bağkur tarım emeklisinin tarım aylığı yüzde 638 arttı. Memur emeklisinin maaşı yüzde 159 arttı. Yani bu 9 yıllık dönemde emekli vatandaşımız enflasyon canavarı altında ezilmedi.