Otomobil ve hafif ticari araç satışlarındaki genel azalışa rağmen elektrikli otomobil satışlarındaki artış dikkat çekiyor. Geçen yılın aynı dönemine göre Nisan ayında elektrikli otomobil satışları %266,2 artarak 6,097 adede yükseldi. Bu dönemde satılan her 2 elektrikli otomobilden 1'i Togg T10X oldu.

Togg'un Nisan ayındaki satış başarısıyla elektrikli otomobil pazarındaki payı %49,25'e ulaştı. Bu yükselişle Togg, rakiplerine 2,264 adetlik bir fark atarak liderliğini sağlamlaştırdı. Nisan ayında toplamda 3,003 adet Togg satıldı.

Togg'un Nisan ayındaki başarısını gösteren bir diğer önemli veri ise yılın ilk dört ayına bakıldığında ortaya çıkıyor. Togg, bu dönemde 7,148 adetlik satışla pazarın %35,29'unu elinde tuttu.

Elektrikli araba kiraları dudak uçuklatıyor | Elektrikli araba kiraları ne kadar? Elektrikli araba kiraları dudak uçuklatıyor | Elektrikli araba kiraları ne kadar?

Nisan ayında en fazla satılan elektrikli modeller arasında Togg T10X'in yanı sıra SsangYong Torres, BMW X1, Hyundai IONIQ 5 ve Volvo XC40 gibi modeller de yer aldı. ABD merkezli otomobil üreticisi Tesla ise 27 satış gerçekleştirdi.

Kaynak: AA