Gülçin Karaegemen- Halk Sağlığı Müdürlüğü çatısında açılan Karşıyaka Toplum Sağlığı  Merkezi bünyesinde oluşturulan Obezite Danışma Birimi'nin açılışı cuma günü Karşıyaka Toplum Sağlığı Merkezi'nde gerçekleşti. Türkiye'de ilk olarak Karşıyaka'da açılan merkezin açılışında konuşan İzmir İl Halk Sağlığı Müdürü Bediha Türkyılmaz, "İzmir'de  bine yakın obez hasta, 1 miyon 400 bin kilolu vatandaşımız var. Buraya aile hekimleri tarafından obez olduğu tespit edilen vatandaşlar gelecek. Diyetisyenler, gıda mühendisleri aracılığıyla  diyet programı ayarlanacak. Gelen hastalara Gençlik Spor İlçe Müdürlüğü'nün desteğiyle hareket programları da düzenlenecek. Bu uygulamaya özellikle ilkokul çağındaki çocukların taraması ile başlayıp, daha sonra vatandaşlarımızla devam edeceğiz" dedi. Amaçlarının il genelinde tüm Toplum Sağlığı Merkezleri'nde bu birimi yaymak olduğunu anlatan Türkyılmaz, obeziteyle mücadele ettiklerini belirterek, toplum olarak yaşam tarzımızı değiştirmek zorunda olduğumuza dikkat çekti.

Hedef 1 milyon kişiyi zayıflatmak

Toplum Sağlığı Merkezi ve Karşıyaka Devlet Hastanesi işbirliği ile yürütülen Türkiye Obezite ile Mücadele Programı'nın toplumun obezite ile mücadele konusunda bilgi düzeyini artırmak olduğunu ifade eden Türkyılmaz, hedeflerinin 1 milyon kişiyi zayıflatmak olduğunu söyledi. Türkyılmaz konuşmasına şöyle devam etti: "Karşıyaka Danışma Birimimiz'de psikolog, diyetisyen, sosyal hizmet uzmanı ve gıda mühendisi görev yapacaktır. Birimimize başvuran kişilere uygun diyet ve fiziksel aktivite programı oluşturulacak, psikolojik destek sağlanacak ve takipleri yapılacak. Bakanlık, önümüzdeki günlerde halka ücretsiz olarak adım ölçer dağıtmaya hazırlanıyor."

100 obez hastasını takip edeceğiz

Halk Sağlığı  Müdürlüğü olarak önümüzdeki günlerde başlatacakları projenin müjdesini de veren Türkyılmaz, "Bayraklı Toplum Sağlığı Merkezi'nde 100 kadar obez hastayı seçip, onları doktor kontrolünden geçireceklerini belirtti. Türkyılmaz, bu kişileri belirleyip diyetlerini düzenleyeceğiz. Beslenme tarzları konusunda birer rehber vereceğiz. Gençlik Spor İl Müdürlüğü de bu konuda bize destek verip kişiye özel hareket programı düzenleyecek. Amacımız düzenli beslenme ve hareket alışkanlığını kazandırıp, aktiviteyi hayatımıza sokmak" diye konuştu.
Editör: Haber Merkezi