Vali Elban'dan gençlere | Cumhuriyet Meydanı'nı dolduralım Vali Elban'dan gençlere | Cumhuriyet Meydanı'nı dolduralım

İlçede düzenlenen 10. Uluslararası Urla Enginar Festivali, müzik dolu bir geceye ev sahipliği yaptı. Festival kapsamında düzenlenen konserde Türk müziğinin sevilen gruplarından Yeni Türkü sahne aldı.

Yenitürküurla (4)

Urla Belediye Başkanı Yüksek Mimar Selçuk Balkan, festivalin ikinci gününde düzenlenen konser sırasında Yeni Türkü grubuna teşekkür çiçeği takdim ederken yaptığı konuşmada, "Urla demokrasi çemberinin, özgürlük çemberinin her zaman içerisinde olacak" ifadelerini kullandı. Başkan Balkan'ın konuşması, festival katılımcıları tarafından büyük ilgi gördü.

Yenitürküurla (3)

Festival etkinliklerinin düzenlendiği Urla Cumhuriyet Meydanı'nda olumsuz hava şartlarına rağmen binlerce vatandaşın toplandığı gözlendi. Katılımcılar, Yeni Türkü'nün eşsiz performansıyla keyifli saatler geçirdi. Sokak sanatçılarının da renk kattığı festival, Enginar ve Urla üzerine yapılan söyleşilerle de ilgi çekti.

Yenitürküurla (1)

Başkan Balkan, konuşmasında festivalin önemine vurgu yaparken, Yeni Türkü grubuna festivalin şenlenmesine katkılarından dolayı teşekkür etti. "10. Uluslararası Enginar Festivali’mize hoş geldiniz. Birbirinden güzel şarkılarıyla festivalimizi şenlendiren Yeni Türkü Grubu’na çok teşekkür ediyorum, iyi ki varsınız. Derya Bey’in az önce söylediği gibi ya içindesindir çemberin ya dışında. Urla demokrasi çemberinin, özgürlük çemberinin her zaman içinde olacak. İlk festivalimiz, ilk konserimiz Yeni Türkü ile başladık. Daha iyisi olmazdı. Herkese keyifli akşamlar diliyorum" dedi.

Urla Enginar Festivali, sanatı, müziği ve kültürel etkinlikleri bir araya getirerek katılımcılara unutulmaz anlar yaşatmaya devam ediyor.

Editör: Ferhat Yiğit Adıgüzel