Diyarbakır Valiliği, Narin Güran cinayetiyle ilgili olarak ortaya atılan asılsız iddialar hakkında açıklamada bulundu. Valilik, internet haber sitelerinde yer alan haberlerin gerçeği yansıtmadığını belirtti.

"Üfürükçü ile görüşme iddiaları yanlış"

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, "İcra edilen aramalar esnasında, jandarma personelinin ’üfürükçü’ tabir edilen şahıs veya şahıslarla herhangi bir görüşmesi söz konusu değildir." ifadesi kullanıldı. Açıklamada, yapılan tüm arama ve ihbarların titizlikle değerlendirildiği vurgulandı.

DİSK Basın-İş'ten Gürsel Tekin'e gazeteci tepkisi
DİSK Basın-İş'ten Gürsel Tekin'e gazeteci tepkisi
İçeriği Görüntüle

Kayıp ihbarı ve arama çalışmaları

Açıklamada, Narin Güran’ın kaybolmasına dair ihbarın 21 Ağustos 2024 tarihinde saat 20.50’de alındığı ve arama çalışmalarının uzman ekipler ve teknik araçlarla gerçekleştirildiği belirtildi. Valilik, kamuoyunu doğru bilgilendirmek amacıyla açıklama yapma gereği duyulduğunu ifade etti.

Hukuki süreç başlatılacak

Valilik, asılsız ve maksatlı haberlerle ilgili hukuki süreç başlatılacağını duyurdu. Bu süreçle, gerçeğe aykırı bilgilerin yayılmasına karşı gerekli adımların atılacağı belirtildi.

Kaynak: HABER MERKEZİ