Antalya Büyükşehir Belediyesine yönelik yürütülen yolsuzluk soruşturmasında ifade veren Muhittin Böcek’in özel kalemi Yasin Yellice, Manisa ve İstanbul ziyaretlerine ilişkin iddialarda bulundu.
Yellice, yerel seçimler öncesindeki Manisa ziyaretinde Böcek’in sırt çantasında euro gördüğünü, İstanbul’da Ekrem İmamoğlu ile yapılan görüşmelerin ardından ise Böcek’in adaylığıyla ilgili sorun kalmadığını söylediğini öne sürdü.
YELİCE MANİSA VE İSTANBUL ZİYARETLERİNİ ANLATTI
Muhittin Böcek’in, Ekrem İmamoğlu’na adaylık için “havala” yöntemiyle 5 milyon euro ödediğine ilişkin verdiği belirtilen ifadelerin ardından, iki görüşmede de yanlarında bulunan özel kalem Yasin Yellice ifade verdi.
Yellice, 2024 yerel seçimleri öncesindeki Manisa ve İstanbul ziyaretlerine ilişkin beyanlarda bulundu.
ÇANTANIN EUROYLA DOLU OLDUĞUNU İDDİA ETTİ
Yellice, 15 Ocak 2024 tarihinde Manisa’ya gidildiğini, Böcek’in seyahatlerde kullandığı lacivert renkli orta boy sırt çantasında euro cinsinden döviz gördüğünü anlattı.
Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturmada Yellice’nin bilgi sahibi sıfatıyla verdiği ifade dosyaya girdi.
Yellice’nin ifadesine göre 15 Ocak 2024 tarihinde Muhittin Böcek’in makam aracıyla Manisa’ya hareket edildi.
Araçta Muhittin Böcek, Yasin Yellice ve makam şoförü Aydın Günaydın bulunuyordu.
Artçı araçta ise koruma şoförü Özer Uygun, koruma polisi Duran Kucuzu, başdanışman Cem Oğuz ve fotoğrafçı Serdar Yavuz yer alıyordu.
PARAYI İLAÇ TAKİBİ SIRASINDA GÖRDÜĞÜNÜ SÖYLEDİ
Yellice, Böcek’in hastalığından bu yana ilaçlarını kendisinin takip ettiğini belirterek o sabah ilaç vermek için Böcek’in seyahatlerde kullandığı sırt çantasını açtığını söyledi.
Çantanın içinde euro cinsinden döviz gördüğünü belirten Yellice, miktarı tam olarak bilmediğini ancak çantanın dolu olduğunu ifade etti.
950 BİN EURO İDDİASI DOSYANIN GÜNDEMİNE GELDİ
Yasin Yellice, ifadesinde çantadaki parayı yalnızca ilaç takibi nedeniyle gördüğünü belirtti.
Paraların çanta içinde olduğunu söyleyen Yellice, bu nedenle başka kimsenin parayı görme ihtimalinin bulunmadığını, toplantıda yer alan Cem Oğuz’un da bunu görmesinin mümkün olmadığını kaydetti.
Bu beyan, Muhittin Böcek’in daha önceki ifadesinde Manisa’ya götürdüğünü belirttiği 950 bin euro iddiasıyla birlikte dosyadaki dikkat çeken başlıklardan biri oldu.
FERDİ ZEYREK’İN OFİSİNE GİDİLDİĞİNİ ANLATTI
Yellice’nin anlatımına göre Manisa yolculuğu sırasında Ferdi Zeyrek, Muhittin Böcek’in bulunacağı ofisin konumunu gönderdi.
Böcek de bu konumu Yellice’nin telefonuna iletti.
Heyet, gelen konuma göre Ferdi Zeyrek’e ait mimarlık ofisine gitti.
Yellice, ofise vardıklarında Ferdi Zeyrek’in kendilerini karşıladığını, ardından Ferdi Zeyrek ve Muhittin Böcek’in birlikte toplantı salonuna geçtiğini söyledi.
Bir süre sonra başdanışmanın da toplantıya katıldığını aktaran Yellice, toplantının ardından heyet hâlinde yemek yenildiğini ve aynı gün akşam saatlerinde Antalya’ya dönüldüğünü ifade etti.
İLK GÖRÜŞMENİN OTELDE YAPILDIĞINI SÖYLEDİ
Yasin Yellice, ifadesinde Muhittin Böcek’in İstanbul ziyaretlerine ilişkin de bilgi verdi.
Yellice, 2024 yerel seçimleri kapsamında Böcek’in adaylığı henüz açıklanmadan önce Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal’ın Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığı için Ekrem İmamoğlu ile görüşmeye gittiğinin duyulduğunu anlattı.
Bunun üzerine Muhittin Böcek ile birlikte, hatırladığı kadarıyla 30 Kasım 2023 tarihinde uçakla İstanbul’a gittiklerini söyledi.
Yellice, İstanbul’daki Rönesans Polat Otel’de Muhittin Böcek ile Ekrem İmamoğlu’nun baş başa yaklaşık 45 dakika görüştüğünü belirtti.
Görüşmenin içeriğinin belediye başkanlığı adaylığıyla ilgili olduğunu bildiğini, çünkü Böcek’in bunu kendisiyle paylaştığını ifade etti.
BÖCEK’İN ADAYLIKLA İLGİLİ SÖZLERİNİ AKTARDI
Yellice, ilk İstanbul görüşmesinin ardından Muhittin Böcek ve Ekrem İmamoğlu’nun otelin terasında fotoğraflarını çektiğini belirtti.
Otelden çıktıktan sonra Böcek’in kendisine adaylığıyla ilgili bir sorun olmayacağını ve meseleyi halledeceğini söylediğini aktardı.
İKİNCİ GÖRÜŞME 17 ARALIK’TA YAPILDI
Yellice’nin ifadesine göre ilk görüşmeden yaklaşık 2 hafta sonra, 17 Aralık 2023 tarihinde yeniden İstanbul’a gidildi.
Yellice, bu kez Ekrem İmamoğlu’nun seçim ofisi olarak kullandığını hatırladığı bir binaya gittiklerini söyledi.
Burada Muhittin Böcek ile Ekrem İmamoğlu’nun yine baş başa yaklaşık 1 saat görüştüğünü ifade etti.
Görüşmenin içeriğini tam olarak bilmediğini ancak adaylık görüşmesi için gidildiğinden konunun adaylık olduğunu düşündüğünü belirtti.
PROBLEM KALMADI SÖZÜNÜ AKTARDI
Yasin Yellice, ikinci İstanbul görüşmesinden çıkan Muhittin Böcek’in kendisine, “Oğlum, herhangi bir problem kalmadı” dediğini beyan etti.
SORUŞTURMANIN ÇOK YÖNLÜ SÜRDÜĞÜ BELİRTİLDİ
Yasin Yellice’nin bilgi sahibi sıfatıyla verdiği ifade, Muhittin Böcek’in daha önceki beyanlarında yer alan Manisa ziyareti, çantada taşındığı ileri sürülen para ve İstanbul’da Ekrem İmamoğlu ile yapılan görüşmelere ilişkin dosyadaki tanık anlatımlarından biri oldu.
Yellice, Manisa ziyaretinde çantada euro cinsinden döviz gördüğünü, İstanbul’da ise Böcek’in Ekrem İmamoğlu ile 2 ayrı baş başa görüşme yaptığını ve bu görüşmelerin adaylık süreciyle bağlantılı olduğunu düşündüğünü anlattı.
Soruşturmanın Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından çok yönlü şekilde sürdürüldüğü belirtildi.




