Mahkemenin, konutlarını terk etmeyecek şekilde adli kontrole tabi tutulmasına (Ev hapsi) karar verdiği Sabuktay, 230 gün kaldığı cezaevi süreciyle ilgili Moroğlu ve Yüksel ile sohbet etti.

CHP PM Üyesi ve Milletvekili Alaattin Yüksel, Büyükşehir Davası kapsamında  tek tutuklu olarak Yeni Şakran Cezaevi’nde bulunan Pervin Şenel Genç’e “Tam adalet” mektuplarını teslim ettikten sonra, tahliye olan Büyükşehir Belediyesi bünyesinde çalışanlara ziyaretlerde bulunduklarını söyledi.

CHP İzmir Milletvekili Mustafa Moroğlu da, dava sürecinde sokakta, cezaevinde, adliye salonunda ve TBMM’de haksızlıkları dile getirme ve adalet talebini yükseltme görevlerini yerine getirdiklerini, şimdi de tahliye ardından “tam adalet” vurgusuyla “geçmiş olsun” ziyaretlerinde bulunduklarına vurgu yaptı. Moroğlu, “Tam adaletin gerçekleşmesi yolunda en önemli adımın, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Pervin Şenel Genç’in de serbest kalması olduğuna inanıyoruz. Bunu da en kısa sürede hep birlikte yaşayacağız” dedi.

Ali Sabuktay da, “eski mahpus” Moroğlu ve Yüksel nezdinde, haklılıklarına inanarak yanlarında duran milletvekilleri ve yurttaşlara teşekkür etti. 

Editör: Haber Merkezi