Süper Toto Süper Lig ilk 6 hafta sonunda birbirinden zevkli mücadelelere sahne olmaya devam ediyor. Futbolun ateşi her geçen hafta yükselirken, bu sezon da takımlar arasındaki uçurum hızla azalmaya devam ediyor. Fenerbahçe, Beşiktaş ve Galatasaray'ın karşısına çıkan tüm Anadolu ekipleri gösterdikleri dirençle kolay lokma olmayacaklarının mesajını verdiler. Ayrıca bu sene farklı bir noktaya dikkatinizi çekmek isterim. İstanbul Büyükşehir Belediyespor ve Gençlerbirliği dışında tüm takımlarımızın ciddi bir taraftar potansiyeli mevcut. Yıllardır ligimize hakim olan üç büyük kulübümüz gerçek anlamda deplasmanda oynadıklarının farkına varacaklardır.
Israrla vurgulamak isterim ki, Süper Lig'de taraftarı olan camiaların var olduğunu görmek futbolumuza daha çok renk katıyor. Meşin yuvarlak büyük kitlelerle anlamlı hale geliyor.

***

İlk 6 hafta sonunda geçtiğimiz sezon kurduğu kadroları az ve öz transferlerle destekleyen İstanbul Büyükşehir Belediyespor ve Fenerbahçe, sergiledikleri futbol yapıları ile sevenlerine ilerisi için umut aşıladı. Galatasaray, Fatih Terim'in disiplini ve otoritesi sayesinde şu ana kadar iyi bir performans ortaya koydu. Bu sene Avrupa Kupalarında olmamaları yeni kurulan kadronun adaptasyonu açısından bulunmaz bir fırsat.
Trabzonspor Şampiyonlar Ligi'nin havasına çabuk alıştı, Burak Yılmaz'ın liderliğinde mutlaka başarılı olacaktır. Beşiktaş'ı iyi günlerin beklemediğini düşünüyorum, Portekizli oyuncular ile Guti'nin disiplinsiz, isteksiz ve vurdumduymaz tavırları Beşiktaş seyircisini yakın zamanda çileden çıkartacaktır.
Orduspor ve Mersin İY'nun pozitif hırsını görmezden gelmemeliyiz. Son derece tehlikeli ekipler, çok can yakarlar. Gaziantepspor sahip olduğu kadronun hakkını zaman içerisinde verecektir. Abdullah Ercan'ın uzun dönem görev alacağını düşünüyorum. Ankaragücü sergilediği futbol ve boğuştuğu sorunlarla şimdiden düşmeye en büyük aday olarak görülüyor.

***

Türkiye Kupası'nın da yakın zamanda başlayacağını düşünürsek yoğun hafta içi mesaileri ile birlikte kadro yapısı geniş olan ve sezon öncesi kamp çalışmalarını en verimli değerlendiren takımlarımızın daha istikrarlı sonuçlar alacaktır. Her zaman söylediğim gibi futbolumuzun kurtuluşu ve başarı temelleri ancak ALTYAPI ile mümkündür. Bu kardeşlerimize şans verilmesi durumunda takımlarımızın kadro alternatifleri zenginleşecektir. Haftada 3 maç bile oynasalar bu durum külfet şeklinde değerlendirilmeyecek, yeni yeteneklerin doğuşu olarak anlam kazanacaktır.