31 Mart'ta tüm Türkiye sandığa giderek oyunu kullandı. Oy verme işleminin ardından gözler YSK'ye çevrilirken sandıklar açılmaya başlandı.

Buca'da seçim heyecanı

İlk sonuçlar geldikçe Türkiye hop oturup hop kalktı, heyecan dolu anlar yaşandı. O heyecanın en yoğun yaşandığı yerlerden biri ise İzmir'in Buca ilçesi oldu.

Yunanistan'ın Başkenti Atina'da 1 Mayıs Kutlamaları Yunanistan'ın Başkenti Atina'da 1 Mayıs Kutlamaları

3 parti arasında geçti

Cumhur İttifakı adayı AK Partili Adnan Öztekin, Cumhuriyet Halk Partisi adayı Görkem Duman ve İYİ Parti adayı Suat Nezir arasında geçen yarış, heyecanlı anlara sahne oldu.

Görkem Duman başkan oldu

119 bin 81 seçmenin oyunu alarak başkan seçilen CHP'li Görkem Duman'ın 4 Nisan'daki mazbata töreni, yarışta 105 binden fazla vatandaşın oyunu alarak ikinci olan Adnan Öztekin'in itirazları sonucu iptal edildi.

3 kişiden şikayetçi oldu

31 Mart Yerel Seçimleri’nde CHP’li rakibi Görkem Duman’a resmi sonuçlara göre 14 bine yakın oy farkıyla kaybeden Cumhur İttifakı adayı Adnan Öztekin, seçim sonuçlarına itiraz ederken biri kadın, iki erkekten de şikayetçi oldu.

Son kararı YSK verdi

AK Parti ve CHP tarafları arasında yaşanan mazbata krizinde son kararı Yüksek Seçim Kurulu (YSK) verdi. Buna göre, İzmir’in Buca ilçesinde AK Parti’nin ‘oyların yeniden sayılması talebi’ reddedildi.

Adnan Öztekin'den Duman'a çağrı

YSK'nin kararı sonrası 8 Nisan günü mazbatasına kavuşarak görevine başlayan CHP'li Görkem Duman, 2019-2024 döneminde belediye başkanlığı yapan partidaşı Erhan Kılıç'tan devraldığı belediyenin borç miktarına ilişkin bir açıklama yapmadı. Bu durumu değerlendiren AK Partili Adnan Öztekin, "Belediye binasının önüne borç tablosunu asmalıdır. Geliri ve gideri ne kadarsa belirtmelidir." diyerek Duman'a seslendi.

"1 buçuk milyar TL borç var"

Duman'ın belediyenin borçlarından ötürü epey zorlanacağının altını çizen Öztekin, "Benim hesabıma göre 1 buçuk milyar TL'ye yakın borç var. Bunu kapatması çok zor. Belediye çalışanlarının yarısının borcunu ancak ödeyebildi, diğerlerinin ücretini ödeyemeyecek, hazinede para yok diyecek." ifadelerini kullandı.

"Ben olsaydım çözerdim"

"Ben ekonomistim. Seçilmiş olsaydım çözerdim. Kendisinin nasıl çözeceğini göreceğiz. Buca Belediyesi çok büyük bir mali sıkıntı içerisinde." diye konuşan Öztekin, "Borç tablosunu derhal belediye binasına assın. Bunu yapan birçok belediye var, onları örnek alsın." şeklinde görüş bildirdi.

"Borç yoksa da paylaşsın"

Buca Belediyesi'ndeki mali raporların açıklanması konusunda bir kez daha Duman'a çağrı yapan Adnan Öztekin, "Borç varsa da yoksa da paylaşsın. Ben öyle yapardım. Borç varsa toparlamak için çalışmak lazım. Eğer herhangi bir borç bırakmamışsa da paylaşacağı tabloda göreceğiz." dedi.

Editör: Kafkas Kaya