Altın fiyatları üst üste 6 hafta düşerek 1999 yılından bu yana en uzun kayıp sürecini gerçekleştirdi.
Altın fiyatları ABD'den gelen olumlu veriler üzerine düşüşüne devam ederek üst üste altıncı haftayı da kayıpla kapatırken, 1999 yılından bu yana en uzun kayıp sürecini gerçekleştirdi. 
Spot altının ons fiyatı yüzde 0.3 değer kaybederek 1,084.60 dolardan işlem görürken, hafta genelinde yüzde 1'den daha fazla değer kaybetmiş oldu. 
Yaşını değiştir erken emekli ol
Sigortalı olmadan önce ya da sonra yaşının yanlış yazıldığını ispatlayan, nüfus müdürlüğünde düzeltme yaptırarak emeklilik yaşını erkene çekebilecek.
Emeklilikle ilgili önemli bir gelişme ortaya çıktı. Sigortalı olmadan önce ya da sonra yaşının yanlış yazıldığını ispatlayan, bu durumu nüfus müdürlüklerinde düzelttirerek, yeni yaşıyla emekliliğini hesaplatabilecek. Bu yolla emeklilik yaşı erkene çekilebilecek. Yaş düzeltmesi yaptığı halde emekli olamayanlar için de yeni bir yol açılmış olacak. 
Kolaylık sağlıyor 
Sosyal güvenlik sisteminde, ilk kez sigortalı olunan tarih kadar, yaş da büyük önem taşıyor. 
Sigortalı olduktan sonra mahkeme kararıyla bile olsa, yapılan yaş düzeltmeleri, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından dikkate alınmıyor. 
Sigortalılık tarihinden sonra açılan davada, mahkeme yaş düzeltmesi yapsa da emeklilikle ilgili şartlar değişmiyor.
Geçtiğimiz günlerde yayımlanan genelge sayesinde, mahkemeye gitmeden nüfus müdürlüklerinde yaş düzeltmesi yapmak mümkün olacak. İspat halinde yaş düzeltilecek. 
Üstelik, sigortalı olmadan önce ya da sonra yapıldığı fark etmeksizin, düzeltmeye gidildiğinde, emeklilik hesabında yeni yaş dikkate alınacak. Erken emeklilik yolunu açan genelgede, şöyle deniliyor:
İşte genelge
'5490 sayılı Nüfus Hizmetleri Kanunu'nun 38'inci maddesinde, aile kütüklerine tescil edilmesi gereken bilgilerden; dayanak belgesinde bulunduğu halde nüfus kütüklerine hatalı veya eksik olarak tescil edilen ya da hiç yazılmayan bilgiler maddi hata kapsamında değerlendirilmektedir. Geçmişte yapılan bu tür maddi hatalar mahkemeye gerek kalmaksızın Nüfus İşleri Genel Müdürlüğü ya da nüfus müdürlükleri tarafından düzeltilebilmektedir. Bu hususların belgelendirilmesi halinde, düzeltilmiş yaş dikkate alınarak işlem yapılacaktır.'
Genelgeye göre; hatası düzeltilen kişilerin emekliliğinde, bu işlem sigorta kollarına tabi oldukları tarihten sonra yapılmış olsa bile, düzeltilmiş yaş dikkate alınacak.
Emeklilerin beklediği ay
Temmuz ayında zam ve enflasyon farklarını alan emekliler, şimdi de gözlerini bu aya (Ağustos ayına) dikti. Başlayacak toplu sözleşme görüşmelerinde emeklilerin özellikle beklediği promosyon konusu da çözülecek. 
Ayrıca memur emeklilerinin yeni yıldaki zamları belli olacak. Öte yandan Ağustos'tan itibaren çalışan Bağ-Kur'lu emeklilerin kesintisi azalacak.
Dış ticaret açığı yüzde 21,6 azaldı
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) ile Gümrük ve Ticaret Bakanlığı tarafından oluşturulan haziran ayına ilişkin geçici dış ticaret istatistikleri açıklandı. Buna göre, ihracat haziranda geçen yılın aynı ayına göre yüzde 6,9 azaldı ve 11 milyar 996 milyon dolara düştü. Aynı dönemde ithalat ise yüzde 12,5 azalış kaydederek 18 milyar 201 milyon dolar olarak hesaplandı. 
Rus doğalgazında indirim
Rusya Enerji Bakanı Aleksandr Novak, Gazprom ile BOTAŞ'ın yüzde 10,25'lik doğalgaz indirimi konusunda anlaştıklarını ancak anlaşma metninin henüz imzalanmadığını belirtti. 
'Akıllı etiket' uygulaması başlıyor
Marketlerde konuşan etiket dönemi başlıyor. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın akıllı etiket uygulaması 31 Aralık 2015'ten itibaren yürürlüğe giriyor. Yeni yıldan itibaren market raflarındaki ambalajlar, tüketiciye ürünü anlatacak. Tüketici fahri müfettiş gibi ürünleri denetleyebilecek.
Bankalardan haberler
İş Bankası 2015 yılı 2. çeyrek konsolide olmayan net dönem karını 907.850.000 TL olarak gerçekleştirdi. İş Bankası'nın 6 aylık net kar rakamı ise 1.820.001.000 TL'ye ulaşmış oldu.
Akbank'ın karı 2. çeyrekte 682.083.000 TL olarak gerçekleşti. Banka'nın açıkladığı 2015 yılı 2. dönem konsolide olmayan finansallara göre 6 aylık kar rakamı ise 1.413.884.000 TL oldu. Brisa Genel Müdürü Hakan Bayman, Bridgestone Corporation'da uluslararası göreve atandı. Brisa'nın yeni Genel Müdürü Yiğit Gürçay oldu.
TÜGİAD'ın genel kurulu yapıldı
Türkiye Genç İşadamları Derneği Ege Şubesi olağanüstü genel kurulunda kurucu başkan Musa Turan'ın yerine Hüseyin Canpolat seçildi. 
Kurucu Başkan Turan; Türkiye'nin içinde bulunduğu zor koşullarda herkesin kendi işini en iyi yapmasının zor günlerin aşılmasını kolaylaştıracağını söyledi.
Hüseyin Canpolat ise teslim aldıkları bayrağı daha ileriye taşıyacaklarını ve Ege'de daha da büyüyeceklerini söyledi.
Toplantıya CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, Maliye eski Bakanı Zekeriya Temizel, ESBAŞ CEO'su Dr. Faruk Güler, TÜGİAD Başkanı Rahmi Çuhacı, TÜGİAD Yönetim kurulu üyeleri ve şube başkanları ile üyeleri katıldı. 
Maliye eski Bakanlarından Zekeriya Temizel de yaptığı konuşmada; 'Makam uğruna ülkeyi ateşe atmaya hazır insanlar yüzünden karamsarlık yaşarken; sizlerin makam koltuklarınızı birbirinize olgunluk içinde devretmenizi gördükçe umutlandım' diyerek TÜGİAD geleneğini alkışladığını belirtti. 
Temizel, borçlanmaya dayalı büyümenin sürdürülemeyeceğinin görüldüğünü anlattı. 
Yunanistan örneğine de değinen Temizel, yurtdışından borç alınan paralarla tüketilen malların ithalatının bir ülke ekonomisine zarar vereceğini belirterek, 'Borç alan emir alır' dedi.
TÜGİAD Ege Şubesi Yönetim Kurulu şu isimlerden oluştu: Hüseyin Canpolat, Hüseyin Düzyol, Taner Akçınar, Şükrü Cem Akçay, Nihat Baç, Bilal Pekgüzel, Cengiz Dalgıç, Özlem Gültekin, Mustafa Dündar, 
Denetleme Kurulu Üyeleri: Serdar Gökhan Arıkan, Bahar Çayır, Emre Tüjümet, Neşe Palandüz, Hakan Özyoran, Hatice Oflas.
***
DİP EKSPRES
BATÜDER anma törenine katıldı
Uluslararası Balkan Dernekleri Federasyonu (ULUBALDEF) ve Uluslararası Balkan ve Türk İş Dünyası Derneği (BATÜDER) yönetimi, Batı Trakya Türkleri'nin lideri Dr. Sadık Ahmet'in 20. ölüm yıldönümü törenlerine katıldı. BATÜDER Başkanı Akın Kazançoğlu, 'Dr. Sadık Ahmet, kimsenin söyleyemediğini bütün dünyaya söyleyen cesur bir adamdı ve onun bu cesareti azınlık insanlarımızın sembolü oldu' dedi.
BATÜDER Başkanı Akın Kazançoğlu, Dr. Sadık Ahmet'in Batı Trakya Türkleri'nin yaşadığı büyük sıkıntıları uluslararası kamuoyunda duyurmak adına büyük işler yapan bir isim, aynı zamanda da mücadelesiyle bir sembol olduğunu söyledi.