Erdoğan ile Özel görüşmesinde neler konuşuldu? İşte tüm detaylar Erdoğan ile Özel görüşmesinde neler konuşuldu? İşte tüm detaylar

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, Sur Belediyesi'nde gerçekleştirilen mazbata töreni sonrasında yaşanan olaylarla ilgili soruşturma başlattı. Makam odasında bulunan Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın fotoğraflarına yönelik hakaret içeren sözlerin ardından harekete geçen başsavcılık, bu sözlerin "Atatürk'ün hatırasına alenen hakaret" ve "Cumhurbaşkanı'na hakaret" suçlarını oluşturabileceğini belirterek soruşturma başlattı.

Adalet Bakanı Tunç'tan açıklama

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, konuyla ilgili açıklamasında "Diyarbakır Sur Belediyesi makam odasında, DEM Parti yöneticileri tarafından Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik hakaret içeren sözler sarfedilmesi nedeniyle Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca adli soruşturma başlatılmıştır. Ülkemizin birlik ve beraberliğini hedef alan, huzur ortamını bozmaya çalışan hiçbir olumsuz girişime asla müsaade edilmeyecektir" Şeklinde konuştu.

Mülkiye müfettişi görevlendirildi

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya da konuyla ilgili sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, "DEM Parti yöneticilerinin, Diyarbakır Sur Belediyesi mazbata töreni sonrasında, makam odasında bulunan Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın fotoğraflarına yönelik hakaret içeren sözleriyle ilgili mülkiye müfettişi görevlendirilmiştir" İfadelerini kullandı.

Editör: Haber Ekspres