İstanbul'un simgelerinden İstiklal Caddesi ve Taksim'e nostaljik tramvayın yerine elektrik enerjisi ile çalışan bataryalı tramvaylar geliyor. Yüksek yolcu kapasitesi, çevreci özellikleri ve tarihi dokuyu koruyan iç ve dış dizaynıyla dikkat çeken yeni nesil tramvaylar, test sürüşlerinin ardından seferlere başlayacak.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) bağlı kuruluşu İETT'nin öncülüğünde gerçekleştirilen çalışmalarla, İstiklal Caddesi'nde hizmet veren nostaljik tramvaylar, elektrik enerjisi ile çalışan bataryalı tramvaylarla değiştirilecek. Mevcut dokuyu koruyarak geleceğe taşınan tramvaylar, iç ve dış tasarımıyla nostaljiyi yaşatmaya devam edecek.

KFC Türkiye'den Çekiliyor mu? Netleşen Bilgiler ve Geleceğe Dair İpuçları KFC Türkiye'den Çekiliyor mu? Netleşen Bilgiler ve Geleceğe Dair İpuçları

Yeni tasarlanan bataryalı tramvaylar, tek şarj ile 150 kilometre menzile sahip olacak. 60 yolcu kapasitesine sahip olan araçlar, üst düzey yolcu güvenliği sağlayan kamera ayna sistemine sahip olacak. Ayrıca, dıştan yolcuların tehlikeli seyahat etmesini engelleyecek tasarımlar da bulunacak.

İlk olarak İstiklal Caddesi'nde test çalışmalarına başlayan bataryalı tramvaylar, testlerin tamamlanmasının ardından seferlere başlayacak. Zamanla tüm tramvaylar bataryalı hale gelerek, cadde üzerindeki havayi elektrik hatları iptal edilecek ve görüntü kirliliği önlenmiş olacak.

Muhabir: HABER MERKEZİ