Duymuş, okumuş, görmüşsünüzdür.
İki üç gündür 15 Temmuz ile ilgili bildiri yayınlamayan kalmadı
Bunlardan bir de, Plastik İşverenleri idi...
Hatta yandaş gazetelere ilan verenlerin sayısı da az değildi.
Aynen bir yıl önce olduğu gibi...
Başkan Reha Gür şöyle dedi:
'Kalkışmadan bir gün sonra tüm uluslararası paydaşlarımıza gönderdiğimiz bildiride demokrasi, hukuk devleti ve cumhuriyetimizin milletimiz iradesi ile güvence altında olduğunu, ilişkilerimizde mevcut olumlu tabloyu bozacak yasadışı girişimlerin Türkiye Cumhuriyeti'nde hiçbir zaman başarılı olamayacağını vurgulamış, hem sektörümüz hem ülkemiz adına tüm taahhütlerimizin sekteye uğramadan yerine getirileceğinin altını çizmiştik. Bugün, taahhütlerimizin ardında durabilmiş bir sektör olarak, ülkemiz sanayii ve ihracatının gelişmesine zor dönemlerde de verdiğimiz destekle daha mutlu, daha gururluyuz.'
Plastik sanayicileri olarak, sektörümüz ve ülkemizin geleceğine şimdi daha da umutla bakarken; istihdam yaratmaya ve yapacağımız yeni yatırımlarla da sektörümüzü Dünya sıralamasında daha da yukarılara taşımaya devam edeceğimizi ifade etmek isteriz.
Bu vesile ile Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, bu cennet vatan uğruna canlarını feda eden tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle yâd eder, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü'nünde gazilerimize ve her daim kötülükler karşısında birlikte hareket edebilen Kahraman Milletimize şükranlarımızı sunarız.'

15 Temmuz afişleri

Birlik ve beraberliğimizi son günlerde yine tüm dünyaya gösterdik.
Ancak bazılarımızı, örneğin askerimizi üzen afişler de oldu.
Yapılan açıklamalarda; 'Afişlerde darbeyi yapanın ordu, önleyenin polis ve halk olduğu ima edilmiş.' denildi.
Orduyu itibarsızlaştırmak Türkiye'yi savunmasız bırakmaktır.
ABD ağır silahlarla PYD'yi donatırken, PYD militanları kollarına Coni'nin armasını takarken ordu düne göre daha önemdedir.
Bölgemizdeki savaşın boyutu genişliyor.
Subayı, askeri, polisi aşağılanan Türk milleti ayaklar altında parçalanır.
Afişi asanlar 'darbenin ordu içinden bir grubun yaptığını ima etmiştik yoksa tüm ordunun değil' yaklaşımıyla kendilerini savunuyorlar.
Herhalde önümüzdeki yıllarda bu afiş konusunda daha hassas davranılır, olumlu ve olumsuz yönleri dikkate alınır.
Benzer olmasa da, Karşıyaka'da da afiş hataları yapılmıştı.
Maaşının tamamını ihtiyaç sahibi öğrencilerimize harcayan, İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, 15 Temmuz 2016'da TSK içindeki FETÖ tarafından gerçekleştirilen darbe girişiminin 1'inci yıldönümüne ilişkin Cumhurbaşkanlığı'nca hazırlanan afişlere ve Türk Bayrağı üzerinde yapılan değişikliklere tepki gösterenlerdendi.
Unutmayalım:
Bizlerin birliğe, bütünlüğe, 'Barışa' ihtiyacımız var, ayrışmaya değil...

Büyük zarar kapıda!

Hükümetin özelleştirme yoluyla yüzde 55'ini OTAŞ'a (Ojer Telekomünikasyon A.Ş) sattığı Türk Telekom'da yaşanan mali krizin kamuya büyük yük getirebileceği uyarısı yapıldı.
MHP Grup Başkanvekili ve Samsun Milletvekili Erhan Usta, şirketin yapması gereken altyapı yatırımlarının yapılmadığını, dolayısıyla asıl büyük zararın önümüzdeki dönemde ortaya çıkacağını söyledi.
Usta, Telekom'un tüm yöneticilerinden hesap sorulması gerektiğini de belirtti.

Sahibi mi değişecek?

Türk Telekom'un büyük ortağı OTAŞ'ın üç büyük bankaya olan 4 milyar 750 milyon dolarlık borcunu ödemede yaşadığı sıkıntı her gün yeni gelişmelere sahne oluyor.
Türk Telekom'un yüzde 25 hissesi ile altın hissesine sahip olan Hazine Müsteşarlığı'nın borç krizinin devam etmesi halinde Türk Telekom'daki OTAŞ yönetim kurulu üyelerinin yerine atama yapabileceği gündeme gelmişti.
 
Bankaların ikinci çeyrek karları arttı

ABD'li yatırım bankalarından JPMorgan Chase ve Wells Fargo, bu yılın ikinci çeyrek karlarının arttığını bildirdi.
JPMorgan Chase'den yapılan açıklamada, bu yılın ikinci çeyreğindeki net karın geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 12,9 artış göstererek 7 milyar dolar olduğu belirtildi.
Şirket, 2016'nın ikinci çeyreğinde 6,2 milyar dolar net kar elde etmişti.
Şirketin bu yılın ikinci çeyreğindeki geliri de geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 4,8 yükselerek 26,4 milyar dolara ulaştı.

Bugünden itibaren...

Memur ve emeklilerine yüzde 4'lük toplu sözleşme zammına ilaveten alacağı enflasyon farkı yüzde 2.92 olarak açıklandı.
İlk 6 aylık enflasyon ne kadar çıkarsa, zam oranı da o olan SSK ve Bağ-Kur emeklileri yüzde 5.89 zam alacak.
Memur emeklileri Temmuz ayında almaları gereken maaşlarını Ramazan Bayramı nedeniyle cebine erken koydu.
22-23 Haziran'da maaş ödemeleri hesaplarına yatırıldı.
Yaklaşık 2 milyon memur emeklisine, çifte artışın getireceği zam farkı ise bu ay içerisinde verilecek.
SSK ve Bağ- Kur emeklileri ise zamlı maaşlarını, emekli kartlarındaki tahsis numarasının son rakamına göre Temmuz'un 17'si ile 28'i arasında alacak.

Yellen sonrası FED Başkanlığı'na kim gelecek?

ABD Merkez Bankası Başkanı Janet Yellen'ın görev süresi Şubat 2018'de dolacak.
Peki Yellen, koltuğu kime devredecek?
ABD Başkanı Donald Trump'ın, seçim kampanyasında FED'in birinci ismini görevden alacağını defalarca dile getirmesinin ardından bazı analistler Yellen'ın değişeceğini düşünürkeni, diğer bazı analistlere göre de Trump, Merkez Bankası'nda yeni kana ihtiyaç duymayabilir.
FED başkanlığı için Washington kulislerinde konuşulan birkaç isim şöyle:
Trump'ın ekonomi danışmanı Gary Cohn'u son olarak Politico gündeme getirdi.
İsmi FED Başkanlığı'nın en kuvvetli adayı olarak daha önce de medyada yer alan Cohn ise pozisyonla ilgilenmediğini açıklamıştı.
2011 yılları arası FED yöneticiliği yapan Kevin Warsh, küresel kriz döneminde Morgan Stanley'de oynadığı rol sayesinde Wall Street'in dikkatini çekmişti.
1993'te geliştirdiği para politikası kuralıyla faiz oranlarını ekonomi ve enflasyonun durumuyla ilişkilendiren Stanford Üniversitesi Profesörü JohnTaylor da Yellen karşıtlarından.
70 yaşındaki akademisyene göre FED'in para politikası fazla zayıf, takdir yetkisi de yasa koyucuların fazla etkisinde.
Columbia Üniversitesi İşletme Departmanı Dekanı Glann Hubbard, 2001-2003 yılları arasında eski Başkan George W. Bush'un başekonomistiydi.
58 yaşındaki ekonomist, vergi kesintileri paketinde kilit rol üstlense de Trump'la ilişkiler çok kuvvetli değil.
FED Yönetim Kurulu'nun Cumhuriyetçileri destekleyen tek üyesi Jerome Powell, sekiz yıl özel sermaye şirketi Carlyle Group'da görev yapmış, Başkan George H. W. Bush döneminde de Hazine Bakanlığı'nda çalışmıştı.
Uzmanlara göre 2014'te göreve geldiğinden bu yana faiz oranlarını rekor düşük seviyelerde tutan Yellen'ı oyundan tamamen çıkarmak çok akıllıca olmayabilir.
Trump, güvercin görüşlü birini tercih etse de, dünyanın en güçlü ekonomik karar verici pozisyonunu değiştirme fırsatını kaçırmak istemeyebilir.

BAYOSB, katma değer üretiyor

Bağyurdu Organize Sanayi Bölgesi (BAYOSB), bünyesinde faaliyet gösteren firmaların birer birer hayata geçirdikleri Ar-Ge ve tasarım merkezleriyle, yeniklikçi ve katma değerli üretimin merkezi oldu.
Bölgede yer alan yatırımcıları sürekli olarak yüksek teknolojili yatırımlar yapma konusunda yüreklendiren BAYOSB yönetimi, çalışmalarının meyvelerini toplamaya başladı.
Son olarak bölgede yer alan 1 firmanın Ar-Ge, 2 firmanın da tasarım merkezi belgesi aldığını belirten BAYOSB Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Telseren, 'Bölgemizde yenilikçi çalışmalara değer verildiği için gururluyuz' dedi.

Küçük Menderes'in 'altın' yılı

196 bin 650 dekarlık sulama alanı ile Ege Bölgesi'nin en büyük tarım projelerinden biri olan 'Ödemiş-Beydağ Sulama Projesi'nin 3'te 2'si tamamlandı.
120 bin dekarlık arazi tarihte ilk kez bu yıl modern sulama ile buluşurken; Küçük Menderes ovasında rekor rekolteye ulaşılması bekleniyor.
Türkiye'nin en verimli ovalarından Küçük Menderes tarihinin en büyük rekolte oranına koşuyor.
2007 yılında su tutulmaya başlanan 'Beydağ Barajı'nın tamamlanmasının ardından başlatılan Ödemiş- Beydağ Sulama Projesi"nin 3'te 2'si bitirilirken; 196 bin 650 dekarlık projenin yaklaşık 120 bin dekarlık kısmı hizmete girdi. Haziran ayı ile birlikte barajdan bölgeye su verilmeye başlandı. Yıl sonuna kadar rakam 130 bin dekarı bulacak

***

DİP EKSPRES

Emin adımlarla yoluna devam ediyor


Taşıt Araçları Yan Sanayicileri Derneği (TAYSAD) Yönetim Kurulu Başkanı Alper Kanca, Türk otomotiv sektöründe yükselişin sürdüğünü, ekonomi temsilcilerinin çalışmalarına aralıksız devam ederek, Türk sanayisinin gücünü tüm dünyaya gösterdiğini söyledi.
Türk tedarik sanayi ve otomotiv sektörünün paydaşlarının beklentilerini karşılama noktasında istikrarlı ilerleyişini koruduğunu söyleyen Alper Kanca, 'Bilindiği gibi geçen yıl bu dönemlerde, ülkemiz zor bir sınavdan geçti ve demokrasiye inanan Türk Halkının, siyasi iradenin ve güvenlik güçlerimizin kararlı duruşu sayesinde bu zorlu dönemi atlattık. Ülkemiz, ekonomik olarak istikrarlı bir yapı içerisinde yoluna devam etmektedir.' dedi.