Toplantının ilk oturumu Buca Belediye Başkanı Görkem Duman başkanlığında yapıldı. AK Parti Grup Başkanvekili Burçin Kevser Sevil’in Başkan Duman’a verilecek yetki için oy birliği verecekleri açıklaması üzerine başkanlık önergeleri görüşülerek oy birliğiyle kabul edildi.

AK Parti Grup Başkanvekili Burçin Kevser Sevil konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “3-4-5 numaralı önergelerde şirket yönetiminin atamalarında size yetki verilmesinde oy birliği vereceğiz. O şansın, hakkın tanınması için. Buca’nın kaybettiği yılların geri gelip gelemeyeceği sorularının cevaplanması asıl amaç. Tartışmalara girmeyeceğim ama isimlerin nerelerde kimlerin talebiyle görev aldığı basında ve halkın arasında konuşulan bir konu. 23 Nisan’da stadyumda çocukların gösterilerini izlerken aileler de oradaydı. Protokolde isminiz okunduğunda aldığınız ıslığı ve alkışı duymuşsunuzdur. Güzel ve ılımlı bir tepki aldınız. Diğer meclis üyelerimizle de görüştüm. Buca’nın evladısınız ve bu söylemle yola çıktınız. Geçen ay mecliste ‘Belediyenin borçları Buca’daki halkın değil sorunlar devam ediyor’ dediğimde siz dediniz ki ‘Ben burada doğdum, buralıyım ve bu sorunları bilerek yola çıktım. Bir önceki başkan doğru yapsaydı onun koluna girerdim’ dediniz. Erhan Kılıç, Levent Piriştina nerede? Bu borçlar sıkıntılar şu an bizim değil mi? Önceki dönem belediye başkanları bazı işlerin altına imza attılar ve şu an burada yoklar. Bu sorunlar hala bizimle. Siz bir sonraki dönem CHP’deki sistem gereği yapılan atamalar ve işlemler sonucunda değişen bir isim de olsanız Görkem Duman da gittiğinde siz hala Buca’nın sokaklarında dolaşan bir vatandaş olacaksınız. Bunun bilincinde olduğunuz kanaatindeyim. Bu şekilde hareket edeceğinize inanmak istiyoruz. Lütfen Buca’yı Buca yönetsin. Buca’yı Buca halkının seçtiği, Buca’nın mahallesinde yetişmiş Görkem Duman yönetsin istiyoruz.”

AK Parti Grup Başkanvekili Burçin Kevser Sevil’in konuşması üzerine Başkan Duman, yönetim kurulu ve şirket yöneticileri atamalarını önergeden çıkarılmasını isteyerek düzeltilmiş haliyle onaya sundu ve ilgili önergeler oy birliğiyle kabul edildi. Olağan ve olağanüstü açık yapılacak olan meclis toplantılarının canlı yayınlanması istemine dair Başkanlık önergesi verildi. Görüşmeler sonrası önerge oy birliğiyle kabul edildi. Uygulamanın biraz zaman alacağını belirten Başkan Duman, “Teknik alt yapı ve belli bir ödeme planını hazırlandıktan sonra yapacağız. Birkaç ayı alabilir. İleride tartışma noktası olmasın, önceden ifade etmiş olayım” dedi.

Karşıyakalı öğrencilerden kardeşlerine kitap bağışı Karşıyakalı öğrencilerden kardeşlerine kitap bağışı

Kaynak: BÜLTEN