Cemevlerinin aydınlatma giderlerinin ödenmesine ilişkin yönetmelik, Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre, Kültür ve Turizm Bakanlığı, cemevlerinin aydınlatma giderlerini karşılayacak.

Nisan Ayında Tüketici Güven Endeksi Yükseldi | Ekonomide İyimserlik Devam Ediyor Nisan Ayında Tüketici Güven Endeksi Yükseldi | Ekonomide İyimserlik Devam Ediyor

Yönetmelik Detayları

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla yayımlanan yönetmelikte, cemevlerinin aydınlatma giderlerinin bakanlık bütçesinden ödenmesine dair usul ve esaslar belirlendi.

cemevi

Yönetmeliğe göre, cemevlerinin aydınlatma giderlerinin ödenmesi için ilgili cemevinin bulunduğu ildeki İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'ne yazılı talepte bulunması gerekiyor. Aydınlatma giderlerinin ödenmesi için cemevi, Alevi-Bektaşi Kültür ve Cemevi Başkanlığı tarafından yapılan tespite göre başvuruda bulunacak.

Uygulama Süreci

Yönetmeliğe göre, ödeme yapılmadan önce il müdürlüğünce sayaç tefrik işlemlerinin kontrolü yapılacak. Ardından, aydınlatma gideri ödenmeye hak kazanan cemevine, fatura ibrazına bağlı olarak ödeme yapılacak. Ayrıca, ödenen aydınlatma giderlerinin yerinde kontrol edilmesi için her yıl il müdürlüğü tarafından denetim yapılacak.

cemevi

Ödeme Kapsamı ve İstisnalar

Yönetmelikte belirtilen istisnalar doğrultusunda, ticari amaçla kullanılan bölümlerin aydınlatma giderleri bakanlık bütçesinden karşılanmayacak. Ayrıca, ödeme yapılması gereken bedellerin zamanında ödenmemesi halinde abonenin sorumlu tutulacağı belirtildi.

Editör: Nurican ALBAYRAK