İzmir'de Halk Ekmek fiyatlarına yapılan zam sonrası CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Dr. Cemil Tugay'ın sosyal medya üzerinden yaptığı açıklama gündeme oturdu. Tugay, Halk Ekmek'in fiyatının 7 TL olduğunu öğrendiğini belirterek, belediye başkanı olması durumunda fiyatı tekrar 5 TL'ye çekeceğini dile getirdi. Ancak, bazı sosyal medya kullanıcıları Tugay'ı eleştirdi ve bu konuda yeni mi bilgi sahibi olduğunu sorguladı. Tugay, aceleyle yazdığı tweet'in yanlış anlaşıldığını ifade ederek, Halk Ekmek fiyatının bugün yükseltildiğini ve kendisinin de bu durumu bugün öğrendiğini belirtti.

İzmir Büyükşehir Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren Halk Ekmek'in fiyatının 5 TL'den 7 TL'ye çıkarılmasıyla ilgili olarak, CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Dr. Cemil Tugay, sosyal medya hesabından bir paylaşım yaptı. Tugay, belediye başkanı seçilmesi halinde fiyatı tekrar düşüreceğini ve halkın yanında olmaya devam edeceklerini vurguladı.

Özgün Açıklama

Cemil Tugay, İzmir'de Halk Ekmek fiyatının arttığını öğrenince sosyal medya üzerinden önemli bir açıklama yaptı. Ancak, açıklaması bazı sosyal medya kullanıcılarının eleştirilerine maruz kaldı. Tugay, yaşanan yanlış anlaşılmayı düzeltmek için yeni bir açıklama yaparak durumu açıklığa kavuşturdu.

Başkan Cemil Tugay, İzmir Tabip Odası Seçimlerinde Başkan Cemil Tugay, İzmir Tabip Odası Seçimlerinde

ELEŞTİRİYE CEVAP: HAKKATEN ENTERESAN İNSANLARSINIZ

Paylaşımın ardından bazı sosyal medya kullanıcıları Tugay'ı eleştirdi.

Bir sosyal medya kullanıcısı, "Seçime 6 gün kala bunu öğrenmeniz İzmirden ne kadar uzak olduğunuzun kanıtı :)" şeklinde paylaşımda bulundu.

Tugay bu paylaşıma tepki gösterdi.

Tugay, paylaşımın altına "Canım kardeşim, zam bugün yapılmış, ben de o yüzden bugün öğrendim. Hakkaten enteresan insanlarsınız" yorumunda bulundu.

BEN DE BUGÜN ÖĞRENDİM

Öte yandan gelen tepkiler üzerine Cemil Tugay yeni bir açıklama daha yaptı ve yanlış anlaşıldıüını belirterek, "Saygıdeğer takipçilerim Biraz aceleyle yazdığım tweet’in bir yanlış anlamaya yol açtığını ne yazık ki yeni fark ettim ( yoğun seçim çalışmaları kusura bakmayın) Halk ekmek fiyatı 5 TL’den 7 TL’ye bugün yükseltildi. Dolayısıyla bu yeni fiyatı ben de bugün öğrendim. Ekmek fiyatını, gevrek fiyatını, boyoz fiyatını, süt, peynir vs hepsini biliyorum, lütfen içiniz rahat olsun. Saygılarımla" dedi.

SEÇİME BİR HAFTA KALA ALINAN BU ZAM KARARINI UYGUN GÖRMÜYORUM!

Yine Kemal Bildiş isimli bir X kullanıcısının "Talihsiz bir açıklama.. Bu açıklamayı hiç yapmasanız daha iyi olur muş" paylaşımına Cemil Tugay,  "Seçime bir hafta kala alınan bu zam kararını uygun görmüyorum Kemal bey. İnsanlarımız belediyeden uygun fiyatlı ekmek satışını yoğun olarak talep ediyorlar. Bu talebe duyarlı olduğumu ifade etmemin yanlış olduğunu düşünmüyorum." yanıtını verdi.

EKMEĞİN FİYATINI YENİ ÖĞRENMENİZ İYİ OLMUŞ

Feyzi İşbaşaran isimli bir başka X kullanıcısı, "En iyimser hesaplama ile fırından alınan bir adet 200 gramlık ekmeğin 2024 yılı üretim maliyeti 6,5 TL. Ekmeği maliyetinin altında sattığınızda aradaki farkı belediye bütçesinden karşılamanız gerekecek,yani halkın parası ile halka ucuz ekmek satacaksınız. Ekmeğin fiyatını yeni öğrenmeniz de iyi olmuş İzmir’in seçmeni çok bilinçli seçmen,dikkat ediniz." eleştirisinde bulundu.

YENİ ÖĞRENDİĞİMİ NERDEN ÇIKARDINIZ?

Cemil Tugay ise, "Ekmeğin fiyatını yeni öğrendiğimi nerden çıkardınız? Zam bugün yapılmış, ben de zamın bugün yapıldığını öğrendiğimi söyledim. Sosyal hizmet sıklıkla subvansiyon gerektirir. Belediyeler Kar için çalışan kurumlar değildir. İhtiyaç olan durumlarda bu tür uygulamalar olabiliyor. 5 yıl belediye başkanlığı yaptığımı hatırlatmak isterim. Saygılar" yanıtını verdi.

Yusuf Ömer isimli başka bir X kullanıcısı, "Koş Sevim koç Cemil 5 yıl Karşıyaka belediye başkanlığı yaptığı halde izmir halk ekmeğin fiyatını öğrenmiş Hem de seçime 6 gün kala öğrenmiş Sevimm bu Cemil’i sakın bana benzetme aramızda dağlar var sevimm" yorumunu paylaştı.

Cemil Tugay ise, "Maşallah size. Hemen ne güzel teşhisler koymuşsunuz.  Halk ekmeğe İzmir Büyükşehir yönetimimiz bugün zam yapmış. O yüzden “fiyatın arttığını” bugün öğrendim. Hayalinizdeki belediye başkanı olmadığımda ısrar edebilirsiniz, ama söylediklerimi çarpıtmayın." yanıtını verdi.

Denizuls isimli X kullanıcısı da, "Bak Cemil bey, ilk önce şu danışmanlarınızı ve metin yazarınizı işten atarak işe başlayın. Tabii, seçileceğinizi varsayiyorum. "Ekmeğin fiyatını ögrendim" ne saçma sapan ne sinir bozucu bir cümle. Kafayı mi yediniz siz..." ifadelerini kullanırken, Tugay, Değerli takipçim, ya da yorum yazarı; Zam bugün yapıldığı için ben de bugün “zam yapıldığını” öğrendim. Danışman yazmadı ben yazdım. Yazarken; Ekmeği daha uygun fiyata verme kararımı duyurmak istemiştim, görüyorum ki yine anlama değil şekle şemale bakılmış. Benim açımdan önemli kısmı ifade edebildiğimi düşünüyorum. Saygılar" cevabını verdi.

H.@AlpinBabasi isimli X kullanıcısı da "Öğrendim ne lan ? Halk ekmek bu. Ekmek. Sen halktan bi haber iken bir de oy mi istiyorsun" dedi.

Tugay ise, "Sen bihabersin kardeşim. 5 TL olan halk ekmeğe Büyükşehir bugün zam yaptı. Ben de zam yaptığını doğal olarak bugün öğrendim. Hadi kalın sağlıcakla" yanıtını verdi.

Özcan Terken isimli X kullanıcısı, "Ayrıntıya dikkat! Ekmeğin 7 tl olduğunu daha yeni öğrenmiş" derken, Cemil Tugay, "Değil işte. Ekmeğe bugün zam geldi ve ben de doğal olarak bugün öğrendim zam geldiğini. Ayrıntı işte böyle küçük sürprizlerle dolu" yanıtını verdi.

Editör: Nurican ALBAYRAK