CHP Buca Belediye Başkan adayı Görkem Duman, Buca'da trafik yükünü azaltacak düzenlemeler yapacağını açıkladı.

Buca'nın 5 önemli noktasında bilimsel veri ve analizlerle hazırlanan tek yönlü aks çalışmaları yapacaklarını belirten Duman, "Heykel, Çevik Bir Meydanı, Üçkuyular Meydanı, Dokuzçeşmeler ve Kasaplar Meydanı, bu 5 noktada günün belli saatlerinde ciddi bir trafik yoğunluğu oluşuyor. Biz de bu trafiğin yoğunluğunun olduğu saatlerde drone yardımıyla hangi araç hangi mesafede, ne kadar zaman kaybediyor onun sayısal verilerini ve envanterini oluşturduk" dedi.

"Tek Yön Aksı En Doğru Yöntem"

Survivor gibi kavşak! Sürücüler zor anlar yaşadı Survivor gibi kavşak! Sürücüler zor anlar yaşadı

Belirtilen 5 noktada tarihi binaların bulunması nedeniyle yol genişletmesinin ve battı çıktıların fiziki olarak yapılmasının mümkün olmadığını belirten Duman, "Bu noktalar Buca'nın eski yerleşim yerleri ve tarihi binaları olduğundan dolayı yol genişletmesi, fiziki açıdan uygun olmadığı için battı çıktı yapma imkanı mümkün değil. En doğru çözüm yöntemi ise doğru bir tek yönlü aksı kurgulamak. Bu yaklaşım, zamandan yüzde 50 tasarruf sağlıyor" diye konuştu.

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı devam eden Buca Metrosu'nun 2026 yılının sonlarında faaliyete geçeceğini hatırlatan CHP'li Duman, "Buca Metrosu ile birlikte, bizim oluşturduğumuz doğru tek yönlü aks ile birleştiğinde Buca'mızda trafik yoğunluğu ortadan kalkmış olacak" dedi.

Editör: Nurican ALBAYRAK