Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Konak Belediye Başkan Adayı Nilüfer Çınarlı Mutlu’nun CHP’nin 13 yıl genel başkanlığını Kemal Kılıçdaroğlu'nu yerden yere vurması ve dil uzatması parti örgütü içerisinde gerilim yaratarak çatlak oluşturdu.

DEM Partili seçmenlerle girdiği diyalog sosyal medyada gündem olunca, Kılıçdaroğlu taraftarları Mutlu’yu adeta yaylım ateşine tuttular.

CHP Parti Üyesi olan Yeliz Tunç kendi sosyal medyasından bir video çekerek canlı yayınladı.

İzmir'den Gazzeye 1 ton gıda desteği! İzmir'den Gazzeye 1 ton gıda desteği!

Canlı yayında Parti Üyesi Yeliz Tunç, şunları söyledi:

“Ben çok kararlıyım biliyorsunuz. Seçim gününe kadar canlı yayın yapmayacağım dedim ve yapmakta istemiyorum. Çünkü yaparsam o topuzun ucu kantarı nasıl kaçacak herkes çok iyi biliyor kimin başına neler gelecek. Şimdi Twitter'dan bir haber attılar. Şaşkınlıkla izledim. Konak adayı Nilüfer Çınarlı Mutlu, tabi Nilüfer kendi çok mutlu da Konak çok mutsuz. Nilüfer Mutlu Konak mutsuz. Bir esnaf gezisinde DEM Partili bir seçmen adam diyor ki 'Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde biz size çok çalıştık ama bizden gizli ülkücülerle anlaşma yaptı' Mutlu ise; 'Bizimde haberimiz yoktu, bak değiştirdik' diye yanıt veriyor. Sen o tarihte kimdin vasfın neydi sen kimsin ki senin haberin olacaktı. Sen kimsin de Kemal Kılıçdaroğlu sana haber verecek ben anlaşma yapıyorum diye. Sen diyorsun ki bizden gizli ülkücülerle anlaşma yaptı bizde onu değiştirdik. Bizde seni değiştireceğiz.

Konak örgütüne sesleniyorum...Konaktaki Alevi vatandaşlara sesleniyorum...Solcu sosyalist arkadaşlarıma sesleniyorum...Devrimcilere sesleniyorum... Bizim 13 yıl genel başkanlığımızı yapmış sayın Kılıçdaroğlu'na dil uzatan Nilüfer Çınarlı Mutlu'yu 31 Mart’ta sandıkta mutsuz edin arkadaşlar. Mutlu, mutsuz gitsin o Konaktan. Bizim damarımıza basmayın. Damarımıza bastığınız zaman var ya siz o koltuklarda hiçbiriniz oturamazsınız. Aleviler, Cumhuriyet Halk Partisinin çimentosudur. Kendinize gelin, söylemlerinize, eylemlerinize, ağızdan çıkan kelimelerinize dikkat edin. Konak örgütüne sesleniyorum Nilüfer Mutlu'yu mutsuz ediyorsunuz arkadaşlar. 31 Mart’ta, Kılıçdaroğlu’na yaptığı bu söylemleri yanına bırakmıyorsunuz.

Ben Gültepe’ye, oradaki Cemevine, dedelere, solcu sosyalist arkadaşlarımıza bu kadını emanet ediyorum. Gerekeni sandıkta yapın arkadaşlar."

Editör: Haber Ekspres