2001 yılında kurulan ve tarifeli seferlere başladığı 2004 yılından bu yana yurtiçi ve yurtdışı uçuşlarda kalite, güvenlik ve konforu bir arada sağlayan Atlasjet'te dönüşüm başlıyor.
Atlasjet, yepyeni kurumsal kimliğiyle yakın zamanda müşterilerinin karşısında olacak. 2 uçak ile başladığı operasyonuna bugün 22 uçaktan oluşan global bir filoyla devam eden Atlasjet, uluslararası havacılık standartlarında verdiği hizmeti daha da genişletiyor.
Bu nedenle 'değişim başlıyor' mottosuyla tüketicilerin karşısına çıkmaya hazırlanan havayolu şirketi, çok yakın zamanda yepyeni kurumsal kimliği ve sürpriz gelişmeleriyle karşımızda olacak.
Atlasjet Havayolları Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ersoy, 'Atlasjet olarak 14 senedir yolcularımıza sunduğumuz kaliteli ve konforlu hizmet ile pazarda güvenilen ve tercih edilen bir marka olduk. Havacılık sektöründe büyümek için, değişime açık olmak ve sürekli olarak kendinizi geliştirmeniz gerekiyor. Biz de, büyüme hedeflerimiz doğrultusunda değişime kurumsal kimliğimizden başlıyoruz ve markamızın kimliğinde A'dan Z'ye yenilenmeye gidiyoruz' şeklinde konuştu.
Atlasjet olarak büyük bir atılım içine girdiklerini belirten Ersoy, yaşanan bu değişimleri çok yakın zamanda açıklayacaklarını söyledi.

Anadolujet'le Çanakkale Sohbetleri

Yıl 1915...
Tam da 100 yıl önce, 1.Dünya Savaşı tüm hızıyla devam ederken, İtilaf Devletleri'nin Çanakkale Boğazını geçerek İstanbul'u ele geçirme planlarına 'dur!' diyen Çanakkale Destanı yazılmıştı.
Bu yıl Çanakkale Savaşlarının 100. Yılını yad ediyoruz.
Halkın havayolu AnadoluJet, Çanakkale Savaşı'nın 100. yılında hem cephede ve hem de cephe gerisinde verilen destansı mücadeleyi 7'den 70'e hatırlatmak ve gelecek kuşaklara aktarmak amacıyla Çanakkale 2015 - 100. Yıl Koordinasyon Merkezi ile birlikte 'AnadoluJet'le Çanakkale Sohbetleri' projesini başlattı
Çanakkale Savaşları'nın 100. yıl dönümü nedeniyle projelendirilen 'AnadoluJet'le Çanakkale Sohbetleri Projesi', Çanakkale şehitlerini ve kahramanlarını yâd eden söyleşilerine Hatay'dan devam ediyor.
AnadoluJet'le Çanakkale Sohbetleri Hatay programı; 27 Ocak 2015, Salı günü Saat 14:00'te Mustafa Kemal Üniversitesi, Atatürk Konferans Salonu'nda ve saat 19.00'da Hatay (Antakya) Kültür Merkezi'nde iki ayrı oturum halinde ücretsiz olarak gerçekleşecek.

Kliksa'nın yeni direktörü

Sabancı Topluluğu'nun online alışveriş platformu Kliksa'nın Pazarlama Direktörlüğü görevine Özberk Ölçer getirildi.
Performans pazarlaması, web analitiği, dönüşüm optimizasyonu, arama motoru optimizasyonu (SEO) ve arama motoru pazarlamacılığı (SEM) alanlarında uzmanlığı bulunan Ölçer, Kliksa'nın dijital ve offline pazarlama, CRM ve iş zekası departmanlarının yönetiminden sorumlu olacak.

Bahçeler çatıya taşınıyor

Uçsuz bucaksız, bakmaya doyamadığınız yeşil bir manzara hayal edin...
Eğer büyük bir şehirde yaşıyorsanız muhtemelen bu sadece bir hayal olarak kalacak.
Şehirlerin gri manzarasında, beton yapıların içinde sıkışıp kalmış günümüz insanı, yeşili yerde aramaktan vazgeçip, gökyüzünde bulmayı tercih ediyor. Yeşil çatılar sayesinde bahçeler artık binaların çatısına taşınıyor.
Avrupa'da 70'li yıllardan bu yana hızlı bir gelişim gösteren yeşil çatılar, ülkemizde ise Onduline Avrasya'nın öncülüğünde 2003 yılından bu yana uygulanıyor.
Yeşil çatılar konusunda yeni trendler ve teknolojiler, nisan ayında düzenlenecek 4. Uluslararası Yeşil Çatı Kongresi kapsamında dünyaca ünlü isimlerle İstanbul'da ele alınacak.

Renk değişikliği

Geçmişi Babil'in Asma Bahçelerine kadar uzanan yeşil çatılar, hızla gelişen sistemler sayesinde günümüz mimarisinin gözde uygulamaları arasına girmiş durumda. Çatı ve teraslarda bitki ve ağaç türlerinin yetiştirilmesini sağlayan bu sistemler, şehirlerde betonlaşmanın yarattığı gri etkisini yeşile çeviriyor. Avrupa'da özellikle de Almanya'da çok yaygın olan yeşil çatılar; eko sistemi korurken, şehirlerin havasını temizliyor.
Türkiye'de de yeni trend yeşil çatılar... İstanbul'da kişi başına düşen yeşil alanın sadece 1,5 metrekare olduğu düşünülürse, önümüzdeki birkaç yıl içinde yeşil çatı kavramının öneminin artacağı ve pazarın daha da büyüyeceği ortaya çıkıyor.

Y kuşağını nasıl motive edersiniz?

Şu anda iş dünyasında hüküm süren 1980 - 2000 arası doğumlu Y Kuşağı, kendinden önceki nesil ile iş yapış biçimleri açısından ayrışıyor.
Çalışan – yönetici arasında gerginliğe sebep olan bu kutuplaşma yeri geldiğinde iş performanslarını da olumsuz etkiliyor.
DBE Davranış Bilimleri Enstitüsü düzenleyeceği 'Kuşaklar Arası İletişim Eğitimi' ile kuşaklar arası iletişimin şifrelerini vermeye hazırlanıyor.
kuşakları belirleyen ekonomik ve sosyolojik öğeler dikkate alındığında Türkiye'de 1984 - 1985 sonrası doğumlularda Y Kuşağı özellikleri daha belirgin gözlemleniyor.

İmdada ticari yetişti

2014'te daralan otomotiv pazarından finansman şirketleri de nasibini aldı. Düne kadar tüketicileri finanse eden, 2012 yılında yasal düzenleme ile bu zorunluluktan kurtulan finansman şirketleri, her türlü mal ve hizmet için kredi desteği sağlamasına karşın sektör ağırlıklı olarak oto kredilerinde büyüyor. Finansman şirketlerinin kullandırdığı toplam kredilerin yüzde 90'ı oto kredilerinden, yüzde 5'i konut finansmanından oluşuyor.
Hal böyle olunca da otomotiv pazarındaki daralma finansman şirketlerini de ciddi etkiliyor.
Finansal Kurumlar Birliği (FKB) Başkan Vekili ve Man Finansman Genel Müdürü Vahit Altun, 2014 yılında cari açıkla mücadeleye yönelik alınan tedbirler, kur ve faizdeki artış, otomobilde ÖTV artışı, büyümedeki yavaşlamanın otomobil ve hafif ticari araç pazarında yüzde 19,25'lik daralmaya yol açtığını söyledi.

Altın 100 liraya...

Küresel ekonomide durgunluk endişeleri ve petrol fiyatlarındaki düşüşün etkisiyle kasım ayından bu yana yükseliş trendinde bulunan altının onsu, 1300 dolar seviyesinde.
'Güvenli liman' ihtiyacını tetikleyen son haberler Çin ve IMF'den geldi. Çin ekonomisi son 24 yılın en düşük artışına imza atarak, 2014'te yüzde 7.4 büyüdü. Ülkede gayrisafi milli hasıla 10.4 trilyon ABD dolarına ulaştı.
Öte yandan IMF de küresel büyüme tahminini 'aşağı yönlü' revize ederek 2015 ve 2016 yıllarına ilişkin küresel büyüme beklentisini sırasıyla yüzde 3.5 ve yüzde 3.7'ye çekti.
ABD ekonomisine yönelik büyüme tahmini bu yıl yüzde 3.1'den yüzde 3.6'ya yükselten IMF; Avro Bölgesi ve Japonya'nın halen düşük enflasyon ve durgunlukla mücadele ettiğini belirtti. IMF, Türkiye'yi de içeren 'Yükselen Piyasalar ve Gelişmekte Olan Ekonomiler'e yönelik 2015 büyüme beklentisini ise yüzde 4.9'dan yüzde 4.3'e çekti.
Bu gelişmelerin etkisiyle yükselişini hızlandıran altın (Ons), 1295 dolara kadar tırmandı ve 1 ayda yaklaşık yüzde 10 prim yaptı. İçeride doların da değerlenmesiyle gram altın 98 TL'yi gördü.
***

DİP EKSPRES

3'üncü kuşakla devralıyor


Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği'nde (TÜSİAD) Haluk Dinçer'in yerine Cansen Başaran- Symes geliyor.
Symes dün başkan adaylığı için hazırladığı yönetim kurulu listesini resmen sundu.
Haluk Dinçer döneminde yönetimde yer alan Memduh Boydak ve Tarkan Kadooğlu yer almazken, listede 2'inci ve 3'üncü kuşak genç isimler dikkat çekti. Listedeki isimler şunlar; İsmail Hasan Akçakayalıoğlu, Metin Akman, Bahadır Balkır, Memduh Boydak, Esin Güral Argat, Simone Kaslowski, Ali Yıldırım Koç, Murat Özyeğin, Mehmet Nurettin Pekarun, Agah Mehmet Tara ve Sedat Şükrü Ünlütürk.

Aday listesi oluşturuldu

TÜSİAD Yüksek İstişare Konseyi (YİK) Başkan Yardımcısı Tuncay Özilhan da 45. TÜSİ- AD Genel Kurul toplantısına sunulmak üzere, TÜSİAD Yüksek İstişare Konseyi Başkanlık Divanı aday listesini oluşturdu.
Özilhan, tarafından 2015- 2016 dönemi için önerilen ve TÜSİAD üyelerine sunulan YİK Başkanlık Divanı aday listesinde ise Tuncay Özilhan (Başkan), Arzuhan Doğan Yalçındağ (Başkan Yardımcısı), Ümit Nazlı Boyner (Başkan Yardımcısı), Ömer Aras (Başkan Yardımcısı), Ahmet Agah Uğur (Başkan Yardımcısı), Yavuz Canevi (Sekreter) ve Zekeriya Yıldırım (Sekreter) yer alıyor.