Sosyal medya devi X, platformu yeni kullanmak isteyenler için sürpriz bir değişiklik deniyor. Geçtiğimiz yıl Twitter'ı satın alan ve ismini X olarak değiştiren iş insanı Elon Musk, platformdaki bot hesaplarla mücadele etmek için yeni bir yöntem uygulamaya koyuyor. Bu yönteme göre X'a yeni kayıt olan kullanıcılar, platformu tamamen ücretsiz kullanabilen mevcut kullanıcıların aksine, "küçük bir ücret" ödemeleri gerekecek.

Peki, X'ta neler değişiyor?

İzmir Ekonomi Zirvesi'nde Hedef | ‘Kalkınma’ İzmir Ekonomi Zirvesi'nde Hedef | ‘Kalkınma’

Musk, aktif olarak kullandığı X platformunda yaptığı duyuruya göre, platformda beğeni ve paylaşım yapabilmek için artık yeni kayıt olan kullanıcıların para ödemesi gerekecek. Bu ücretin bot hesapların önüne geçmek için uygulandığı belirtildi. X platformu, pilot programı olarak bu ücretli modeli Şubat 2024 itibariyle Filipinler ve Yeni Zelanda'da uygulamaya başladı. Bu iki ülkede yeni X hesabı açan kullanıcılar, platformu kullanmaya devam etmek için yıllık 1 dolar tutarında bir abonelik ücreti ödemek zorunda kalacaklar. Ücretli modele dahil olmayan kullanıcılar ise sadece içerikleri okuyabilecek, beğeni ve paylaşım gibi özellikleri kullanamayacak.

Bu yeni uygulamanın X platformundaki bot hesaplarla mücadelede ne kadar etkili olacağı henüz bilinmiyor. Ancak, pilot programın sonuçlarına göre ücretli modelin tüm dünyada yaygınlaştırılıp yaygınlaştırılmayacağı önümüzdeki dönemlerde belli olacak.

İşte X'ın ücretli modele geçişi hakkında bilmeniz gereken diğer detaylar

Mevcut Kullanıcılar Etkilenecek mi? Hayır. X platformunu halihazırda kullanan kişiler, ücretli modele dahil olmayacak. Bu kişiler platformu tamamen ücretsiz bir şekilde kullanmaya devam edebilecekler.

Ücret Tutarı Değişebilir mi? X platformu yetkilileri, pilot programın sonuçlarına göre ücret tutarında değişiklik yapılabileceğini belirtti.

Diğer Ülkeler Ne Zaman Etkilenecek? X, ücretli modelin Filipinler ve Yeni Zelanda'daki pilot programının sonuçlarını değerlendirdikten sonra uygulamanın kapsamını genişletip genişletmeyeceğine karar verecek.

Elon Musk, son dönemlerde X platformunda yaptığı radikal değişikliklerle sık sık gündeme geliyor. Bu ücretli model uygulaması da platformun geleceğini nasıl etkileyeceği merak konusu. X'ın ücretli modele tamamen geçiş yapıp yapmayacağı veya bu pilot programın sonsuza kadar devam edip etmeyeceği ise önümüzdeki dönemde yapılacak açıklamalarla netleşecek.

Editör: Haber Ekspres