İzmir'in Kemalpaşa ilçesinde faaliyet gösteren Sanayici ve İş İnsanları Derneği (KESİAD), geleneksel kahvaltı programında bir araya geldi. Toplantının açılış konuşmasını yapan KESİAD Yönetim Kurulu Başkanı Yeşim Işıklı, güncel ekonomik durumu değerlendirdi ve vergi adaleti konusunda önemli bir çağrıda bulundu.

Otomobil Piyasasında Devrim Yaratacak Yeni Düzenlemeler! Otomobil Piyasasında Devrim Yaratacak Yeni Düzenlemeler!

Ekonomik Durum ve Politikalar

Başkan Işıklı, yürütülen ekonomik politikaların ve alınan tasarruf önlemlerinin önemine vurgu yaparak, kamunun tasarruf tedbirlerine başlama adımlarını olumlu karşıladıklarını belirtti. Söz konusu önlemlerin hayata geçirilmesinin ekonomik sürecin hızlı bir şekilde atlatılmasına katkı sağlayacağını ifade etti.

Vergide Adalet ve Mücadele Beklentisi

Işıklı, toplumun enflasyonla mücadele sürecinde fedakarlık yaptığını ve devletin kasasına giren her liranın önemli olduğunu vurguladı. Vergilerin devletin en önemli gelir kaynağı olduğunu belirten Başkan, vergisini düzenli olarak ödeyen ve kayıtlı iş yapan sanayicilerin, vergi kaçakçılığı yapan rakipleri ile adil bir rekabet ortamında olması gerektiğini dile getirdi.

Vergi Adaleti ve Rekabet Güvencesi

Kemalpaşa'daki sanayicilerin vergi kaçakçılığı ile mücadelede devletin yanında olmaları gerektiğini vurgulayan Işıklı, vergide adaletin sağlanması ve vergi kaçakçılığına karşı etkili mücadele beklentilerini dile getirdi. Haksız rekabetin önlenmesi ve sektörde adil bir rekabet ortamının korunması için vergi adaletinin önemine vurgu yaptı.

Editör: Nurican ALBAYRAK