Seçimlerin ardından geçen salı günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında yapılan AK Parti MYK toplantısında, oy kaybının nedenlerini araştırmak üzere oluşturulan çalışma kurullarının hangi konuları masaya yatıracağı belirlendi.

Eski İYİ Partili Seçkin Boyunağa, Müsavat Dervişoğlu'nu tebrik etti Eski İYİ Partili Seçkin Boyunağa, Müsavat Dervişoğlu'nu tebrik etti

Çalışma Kurullarının İnceleyeceği Başlıklar

AR-GE’den Sorumlu AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şen’e bağlı olarak kurulacak olan çalışma kurulları, özellikle seçmenin davranışlarını etkileyen nedenleri birçok başlık altında inceleyecekler. Bu başlıklar arasında ekonomi, emekliler, siyaset, teşkilat ve belediye başkanlarının belirlenme süreci gibi konular yer alıyor.

Seçmen Davranışlarının Analizi

Parti kurmayları tarafından yapılan değerlendirmelerde, seçmenin davranışlarının son 10 gün içerisinde belirlendiği ve parti oyunun bu süreçte en çok eridiği değerlendirilmişti. Bu doğrultuda, çalışma gruplarından bir ekip özellikle bu süreci detaylı bir şekilde inceleyecek ve son 10 günde seçmen davranışlarını etkileyen faktörleri analiz edecek.

Sahada Yapılacak Anketler

AK Parti, 81 ilde yeniden sahaya iniyor. Bu kapsamda, büyükşehir, il, ilçe ve belde ayrımı yapmaksızın seçmenin neden kendilerine oy vermediğine dair yaklaşık 40 soruluk açık uçlu bir anket yapacak. Vatandaşlara, ‘Ne beklentiniz var?’, ‘AK Parti belediyesinden memnun muydunuz?’, ‘Neden sandığa gitmediniz?’ gibi sorular yöneltilerek geri bildirim alınacak. Anket sonuçları çalışma kurullarında değerlendirilecek ve Erdoğan’a sunulacak.

Değerlendirmeler ve Sorunlar

Yapılan değerlendirmelerde, bazı bölgelerde 2019 seçimlerine benzer şekilde adaylar ile teşkilat arasında sorunlar yaşandığı belirtildi. AK Parti kurmayları, "Teşkilatlarla sorun yaşanan yerler oldu. Aday tek başına mücadele etti" şeklinde açıklamalarda bulundu.

Editör: Nurican ALBAYRAK