Geçen hafta ikinci yarının başlamasıyla Altaylı oyuncuların silkinmeyle camia için şart olan uyanmanın başlangıcını yapabileceklerini ve kulüpten giderek uzaklaşan kitlenin yeniden takıma sahip çıkmalarına aracı olabileceklerini belirtmiştim. Ofspor karşısında alınan galibiyet bir anda birçok kişide heyecan oluşturdu. Bu sayede bugün İnegöl yollarına birçok Altaylı şampiyonluk hayalleri kurarak takımlarını desteklemek için gidiyor.
Yine geçen hafta Antik Roma mitolojisindeki Thanatos (Ölüm tanrısı), Hypnos (uyku tanrısı), Pasithea (gevşeme tanrıçası) ve Morpheus(düşler tanrısı) arasındaki akrabalık ilişkilerini incelemiş ve şu uyarıda bulunmuştum. Düş tanrısı her ne kadar uyku tanrısı ve gevşeme tanrısının oğluysa da ölüm tanrısının da yeğenidir. Bize günü birlik hayaller kurdurarak hem uyumamızı sağlayıp hem bir nebze de olsa gevşememizi sağlayanlar aslında bir bakıma ölüme yani yok olmaya da davetiye çıkartmaktadırlar.
Ofspor karşısında galibiyet elbette çok önemliydi ve gerekliydi. Fakat zafer mutluluğu ve hayaller içersinde ikinci gol gelmeden önceki yoğun Ofspor ablukası nedense kimsenin hatırlamak istemediği bir zaman dilimi olmuştu. Geçen haftaki galibiyet ya bir silkinmeyi başlatacak ya da kısa süreli hayal kurmamıza yardımcı olabilecek bir avuntu. Bugün Altay'ın karşısında geçen haftakine göre çok daha organize ve iddialı bir ekip olan İnegölspor mücadele edecek. Eski bir yönetici dostumun ifadesiyle aslında ak koyun kara koyun bu karşılaşmada ortaya çıkacak. Geçen haftaki kıvılcımın bu hafta ateşe dönmesini görmek tek dileğimiz.
Aslında tüm hayallerimiz gerçek olsa, hayal kurarken yaşadığımız heyecanı hiçbir zaman yaşayamazdık. Altaylı olabilmenin en güzel yanlarından biri sonsuz hayal kurabilmektir. Belki de Altaylı olmanın harcı hayal kurabilmek.
Beş yıl önce Atv'de yayınlanan Hayal ve Gerçek isimli dizinin şarkı sözleriydi aşağıdaki dizeler. Umarım bugün İnegöl yollarına düşenlerin hayalleri ve gerçekleri birleşir...
Hayal ve gerçek iki sevgili 
Alın yazısı aldı birini 
Lakin aşkları öyle büyük ki 
Kader eğildi verdi hayali
Yağmurla gelen bir mucize 
Hayal gerçeğe döndü işte 
Suya hasret toprak gibi 
Hayal ve gerçek birleşti 
Yağmurla gelen bir mucize 
Hayal gerçeğe döndü işte 
Geceleri doğan güneş gibidir 
Hayal ve gerçek birleşti