Dünyanın en büyük tur operatörlerinden olan Japonya merkezli H.I.S Turizm, 70 ülkede, 554 ofisi ile dünya turizmine değer katıyor. 1980 yılından beri; Tur Operatörü, Hotel Zinciri, Tarım ve Enerji sektörlerinde faaliyet gösteren H.I.S Group, her sene geleneksel olarak, en iyi performans gösteren ofislerini seçmek üzere, H.I.S World Convention etkinliği düzenliyor.  H.I.S şirketler grubunun kuruluşunun 38.yılı nedeniyle, turizm alanında H.I.S'in en iyi ofislerinin belirlenmesi için Japonya'nın Tokyo şehrinde düzenlenen etkinlikte, H.I.S Turizm'in en iyisi Türkiye ofisi seçildi. Geçtiğimiz yıllarda en iyi Incoming ve en iyi Outbound acentesi de seçilen Türkiye ofisi, bu defa 70 ülkeden 554 ofis arasında, H.I.S Turizm'in en başarılı ofisi seçildi.

SEÇ Market sayısı 500'e ulaştı

Bizim Toptan'ın zorlu piyasa şartlarında girişimcilerine rekabet avantajı sağlayan iş modeli SEÇ Market, 4 yılda Türkiye'nin 59 iline yayılarak 500 mağazaya ulaştı. Türkiye'de giderek büyüyen gıda perakendesinde küçük girişimcilere sunduğu avantajlarla rekabet imkânı sağlayan SEÇ Market iş modeli başarıyla büyümeye devam ediyor. Bizim Toptan'ın cazip fiyatlarla SEÇ bayilerine ürün tedarik etmesine dayanan iş ortaklığı modeli, 4 yılda 500 noktaya ulaştı. Geçtiğimiz yıl sonu itibariyle 43 ilde hizmet veren SEÇ Marketler 59 ile ulaşarak daha da yaygınlaştı. 2014 yılında kurulan, Bizim Toptan'ın güvenilir markalardan oluşan 5 binden fazla ürün çeşidi tedariği sağlanmasının yanı sıra, güvenli ticaret olanağı sunan sistem, bayilerine pek çok avantaj da sağlıyor.

Bitkisel yağ sanayicilerinden zam uyarısı!

Çevre Kanunu değişikliği ile üretilen her litre yağ için 20 kuruş geri kazanım katkı payı tahsilinin öngörüldüğünü belirten Bitkisel Yağ Sanayicileri Derneği (BYSD) Başkanı Tahir Büyükhelvacıgil, "Ambalaj maliyetleriyle birlikte üreticinin maliyeti yaklaşık yüzde 10 artıyor. Ne yazık ki tüketiciye yansıyan fiyatlarda artış kaçınılmaz hale gelecek" uyarısında bulundu.

Dip Ekspres

Yeditepe Üniversitesi İzmir'de mezunları ile buluştu


Yeditepe Üniversitesi'nin, Türkiye'nin dört bir yanında 900'den fazla okulu ziyaret ederek öğrencilerle buluştuğu "Anadolu Tanıtımı" kapsamında, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İpek Karaaslan ve İzmir'de yaşayan Yeditepe Üniversitesi mezunları yemekte bir araya geldi. Yeditepe Üniversitesi Mezunlar Derneği öncülüğünde, İzmir North Pier's'te, 18 Kasım Pazar günü gerçekleşen yemeğe Prof. Dr. Karaaslan'ın yanı sıra İşletme Bölümü Muhasebe ve Denetim Anabilim Dalı Başkanı ve Sürekli Eğitim Merkezi Direktörü Doç. Dr. Can Tansel Kaya, Metin Yazarı Uğur Abak ve Tanıtım Uzmanı Sinan Oğraş ile İzmir'de yaşayan 50'den fazla Yeditepe Üniversitesi mezunu katıldı.