IFC'nin finansmanı, Ülker Bisküvi'nin Türkiye'deki İstanbul ve Kocaeli'deki fabrikalarında depreme dayanıklılığı artırmak ve enerji verimliliğini sağlamak için yapısal iyileştirmeler yapmasına olanak tanıyacak. Aynı zamanda, Ülker'in Kazakistan'daki yan kuruluşu olan Hamle fabrikasının kaynak verimliliği ve güvenlik standartlarını artırmaya yardımcı olacak.

Bu yatırım, Ülker Bisküvi'nin doğal hayata tam uyum ve zararlarını azaltma hedeflerine ulaşmasını sağlayacak. Sera gazı emisyonlarını azaltma, su kullanımını kısıtlama ve atık geri dönüşüm oranını artırma gibi çevresel hedeflere odaklanacak. Ayrıca, IFC, şirketin çevresel ve sosyal standartlarını iyileştirmesine de destek verecek.

Ülker Bisküvi CEO'su Mete Buyurgan, sürdürülebilirlik ilke ve uygulamalarını ticari faaliyetlerinin temelinde önceliklendirdiklerini belirtti ve bu anlaşmanın rekabetçi büyümeyi destekleyeceğini ve uluslararası pazarlardaki varlıklarını genişleteceklerini vurguladı.

Patiswiss Çalkantısı Dinmiyor | İşçiler Mobbing ve Hijyensiz Üretim İddialarını Anlatıyor Patiswiss Çalkantısı Dinmiyor | İşçiler Mobbing ve Hijyensiz Üretim İddialarını Anlatıyor

IFC Türkiye ve Orta Asya Direktörü Wiebke Schloemer ise, özellikle Türkiye ve Kazakistan'da sürdürülebilir ekonomik büyümeyi desteklemenin önemini vurgulayarak, bu projenin doğal afetlere karşı dayanıklılığı artırırken, aynı zamanda karbon ayak izini azaltma ve iklim değişikliğine uyum sağlama konularında Ülker Bisküvi'ye destek sağlayacağını belirtti.

Editör: Haber Ekspres