Samsung'un globaldeki tüm iş ortakları arasından MWC'ye gitmek üzere seçilen ilk ve tek Türk girişimi Pisano oldu. Web-tabanlı mobil müşteri deneyimi yönetim platformu Pisano, müşteri ilişkilerinin var olduğu her sektörün ihtiyacına cevap veren inovatif ürünleri ile Samsung'un SEAP iş ortakları listesine giren ilk Türk girişimi olmayı başardı. Pisano, 27 Şubat – 2 Mart tarihlerinde İspanya'nın Barcelona kentinde yapılacak olan dünyanın en önemli fuarlarından biri olan Mobile World Congress'te, Samsung standında ürünlerini dünyaya tanıtacak.


Yapı sektörü dış pazarlara açılıyor

2016'yı gerçekleştirdiği 16 milyar dolarlık ihracat ile cari açık vermeden kapatan Türk yapı malzemeleri sektörü gözünü uzak ve güvenilir pazarlara dikti. Ekonomi Bakanlığı'nın teşvikleriyle gerçekleştirilen UR-GE projelerinin ihracatçı için çok büyük bir fırsat olduğuna vurgu yapan İstanbul Demir ve Demirdışı Metaller İhracatçıları Birliği (İDDMİB) Başkanı Rıdvan Mertöz, 'Türk yapı malzemeleri sektörü olarak ihracat pazarlarımızı artırmamız lazım. Sadece Türk müteahhitlerine değil yerel firmalara da satış yapmalıyız. İhracatçılar daha hızlı geri dönüşler elde edebileceği pazarlarda iş yapmak istiyor. Yakın pazarlarda hızlı geri dönüşler almak istiyor. Ancak ABD gibi uzak pazarlara uzun dönemli bir yatırım yapıldığında daha stabil geri dönüşler elde etmek mümkün oluyor. Bu nedenle Türk sanayicisinin yatırımlarını uzak pazarlara yapmasının daha faydalı olacağını düşünüyoruz" dedi. Dünyada Türk yapı malzemeleri sektörünün kalite algısının yüksek olduğuna dikkat çeken Rıdvan Mertöz, "Algı yüksek ancak daha çok tanıtım yapmamız gerekiyor. Her ihracatçının yurtdışı etkinliklerinde Türkiye algısı için çalışması gerekiyor. Her ihracatçı kendi alanını en iyi şekilde anlatırsa Türkiye algısına da katkı sağlayacaktır. Türk yapı malzemeleri sektörü kalite avantajını değerlendirmek için yurtdışı fuar ziyaretleri, alım heyetleri B2B gibi etkinliklerimize ağırlık veriyoruz' dedi.


Total Mobil ödeme ile  75 TL'ye  25 TL indirim

Türkiye'de akaryakıt sektöründe bir ilk olan Total Mobil Ödeme sistemi ile Total, BKM Express işbirliği ile gerçekleştirdiği kampanyaya müşterilerden gelen yoğun talep üzerine 20 Şubat - 31 Mart 2017 tarihleri arasında da devam ediyor. Total Mobil Ödeme üyesi Total akaryakıt istasyonlarından Total Mobil Ödeme ile 75 TL ve üzeri akaryakıt alışverişi yapan Club Total müşterileri anında 25 TL indirim kazanıyor.


Anadolu'nun istihdam yıldızları

Ekonomist Dergisi ile Türk Ekonomi Bankası (TEB) işbirliğinde, 13'üncü 'Anadolu'nun En Büyük 500 Şirketi Araştırması' Sonuçlarına göre istihdamını en çok artıran 5 şirket sırasıyla, Kayseri Metal Center Sanayi, Harput Tekstil Sanayi, Durum Gıda, Penguen Gıda ve Kipaş Kağıt oldu.
Bu yıl 13.'sü gerçekleştirilen 'Anadolu 500 Ödülleri' Ekonomist Dergisi ile Türk Ekonomi Bankası (TEB) işbirliğinde, T.C. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Dr. Faruk Özlü'nün katılımıyla gerçekleştirildi. 'Anadolu'nun En Büyük 500 Şirketi Araştırması' sonuçları, Anadolu'da faaliyet gösteren ve aynı zamanda istihdama büyük katkı sağlayan şirketleri de ortaya koydu. Araştırmaya göre Anadolu'da faaliyet gösteren şirketler arasında istihdama en çok katkı sağlayan şirketler, Kayseri Metal Center Sanayi, Harput Tekstil Sanayi, Durum Gıda, Penguen Gıda ve Kipaş Kağıt olarak sıralandı.

DİPEKSPRES

Unilever Food, İzmirli ortaklarını ziyaret etti

Unilever Food Solutions, 'Geleneksel Sokakları İstila Günü'nde Türkiye genelindeki iş ortaklarıyla buluşurken, Rama Krema ve Knorr Sebzeli Çeşni ile en güzel makarnayı aradı. Bu yılın ilk Sokakları İstila etkinliğinde, Ege, Akdeniz, İç Anadolu ve Kuzey Marmara Bölgeleri'nden 134 noktada iş ortakları ile bir araya gelindi. Rama Krema ve Knorr Sebzeli Çeşni ile lezzetli makarna tariflerinin konuşulduğu etkinlikte, şefler lezzetli makarnanın sırrının 'kaliteli malzeme ve her tabağın arkasında yer alan emek' olduğu ortak görüşüne vardı.
Sokakları İstila kapsamında düzenlenen yarışmada, şeflerin Rama Krema ve Knorr Sebzeli Çeşni ile hazırladığı makarna tariflerini değerlendiren Unilever Food Solutions Mutfak Yöneticisi Yasemin Ataman 'En Güzel Makarna'yı seçti.
Etkinlikte menüler birlikte incelendi, daha hesaplı ve müşteri memnuniyetini arttıran menülerin nasıl olması gerektiği iş ortakları ile birlikte değerlendirildi. Ev dışı tüketim sektörüne katkı sağlayacak çözümler iş ortaklarıyla paylaşıldı.