İzmir’de en eski yerleşimlerden birisi olan ve 2009 yılında ilçe statüsü kazanan Bayraklı, kentin en küçük yüzölçümüne sahip ikinci ilçesi konumunda yer alıyor. İlçenin Belediye Başkanı İrfan Önal, 24 mahalleden oluşan 300 bin nüfuslu Bayraklı’nın yüz ölçümünün 30 kilometrekarelik bir alan içine sıkıştığını söyleyerek ilçenin sınırlarını genişletmek için örnek bir girişim başlattı.

Cemil Tugay'dan İzmir spor kulüplerine destek sözü Cemil Tugay'dan İzmir spor kulüplerine destek sözü

"VALİ İLE GÖRÜŞECEĞİM"

Karşıyaka, Bornova ve Konak'tan yeşil alan yokluğu nedeniyle toprak isteyeceklerini anlatan Önal, İzmir Valisi Süleyman Elban'dan da yardım isteyeceğini kaydetti. Önal, "Cuma günü valimizden konunun İçişleri Bakanlığı'na iletilmesini isteyeceğim. Bayraklı ile hemen hemen aynı nüfusa sahip olan Karşıyaka 220, Bornova 110 kilometrekare. Bu rakamlar bile ilçemin ne kadar sıkıştığını gösterecektir" dedi. Karşıyaka, Bornova ve Konak Belediye Başkanları ile konuyu görüşeceğini dile getiren Önal, "Bunun için ben ve ekibim Bayraklı halkına daha iyi hizmet edebilmek için çaba sarf edeceğiz" diye konuştu.

“TOPRAK EKLENEREK BÜYÜMESİNİ İSTİYORUM”

İrfan Önal, "Herkes Bayraklı'da biliyor ama adliye binası tamamen Konak ilçesi içinde kalıyor. Adliye içindeki karakol da öyle... Ama çöpünü Bayraklı Belediyesi topluyor. Bayraklı gökdelenler bölgesi diye biliniyor. Ancak büyük bir bölümü Konak ilçesi içinde kalıyor. Ben ne vatandaşın ne de diğer bir belediye başkanı arkadaşımızın gönlü kırılmadan ilçem için toprak istiyorum. 24 Mahalle olan sayımızı artırmak ve ilçemin özellikle yeşil alan başta olmak üzere toprak eklenerek büyümesini istiyorum" dedi.

Editör: Adnan Karabulut