İzmir Ekonomi Zirvesi'nde Hedef | ‘Kalkınma’ İzmir Ekonomi Zirvesi'nde Hedef | ‘Kalkınma’

19-28 Nisan 2024 tarihleri arasında Kültürpark’ta düzenlenecek olan İzmir Kitap Fuarı, festival atmosferinde bir organizasyonla okuyucularla buluşacak. Bu yılın ana teması “Çocuk Edebiyatı” olarak belirlenen fuar, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinliklerine de ev sahipliği yapacak.

Fuarın ziyaret saatleri ise 10.00 ile 21.00 arasında olacak ve giriş ücretsiz olacak.

Fuarın onur konuğu ise Türk edebiyatının sevilen yazarı Ahmet Ümit olacak. Ahmet Ümit’in yaşamı ve eserleri üzerine düzenlenecek olan söyleşi, 20 Nisan günü saat 15.00’te Atatürk Açıkhava Tiyatrosu’nda gerçekleştirilecek. Ayrıca, Ahmet Ümit’in “Sultan’ı Öldürmek” romanından esinlenerek hazırlanan macera oyunu da katılımcılarla buluşacak.

Fuarda, birbirinden değerli isimler söyleşi ve imza etkinlikleriyle okurlarıyla bir araya gelecek. Tarihçi İlber Ortaylı, jeolog Celal Şengör, şair Murathan Mungan ve diğer birçok değerli isim katılımcılarla buluşacak.

Ayrıca, Ahmet Ümit, Ayşe Kulin, Buket Uzuner, Canan Tan, Çağan Irmak, Murathan Mungan gibi birçok önemli yazar, şair ve çizer de fuar kapsamında okurlarıyla buluşacak.

İzmir Kitap Fuarı, katılımcı yayınevleri, etkinlik takvimi ve daha fazla bilgi için https://www.kitapizmir.com/ adresinde detaylı bilgiler sunacak.

Editör: Haber Ekspres