Bu yıl düzenlenen 59. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'nun 6. etabı 26 Nisan Cuma günü, 7. etabı ise 27 Nisan Cumartesi günü İzmir'de koşulacak.

İzmir'de Hıdırellez Coşkuyla Kutlandı! İzmir'de Hıdırellez Coşkuyla Kutlandı!

Kuşadası-Spil Dağı Etabı

6. etap olarak bilinen Kuşadası-Spil Dağı etabında bisikletçiler Kuşadası'ndan başlayarak Selçuk, Özdere, Gümüldür, Yeniköy, Menderes, Havalimanı Kavşağı, Kısıkköy, Yeşilköy, Karaağaç, Nazarköy ve Kemalpaşa güzergahını takip ederek Spil Dağı'na ulaşacaklar.

İzmir Etabı

7. etap olarak adlandırılan İzmir etabında ise bisikletçiler Çeşme Kalesi'nden start alacak ve Ilıca, Şifne, Germiyan, Ildır, Urla-Barbaros Köyü, İçmeler, Urla, Narlıdere, Balçova güzergahını takip edecekler. Ardından Mustafa Kemal Sahil Bulvarı'ndan devam edip Konak, Bayraklı Sahili ve Anadolu Caddesi'ni geçerek Yalı Caddesi'ne girecek ve Karşıyaka İskele'de bitiş noktasına ulaşacaklar.

İzmir Valisi'nin Açıklamaları

Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'nun 6. ve 7. etaplarının İzmir'de gerçekleşecek olmasının İzmir'in tanıtımına önemli katkılar sağlayacağını belirten İzmir Valisi Dr. Süleyman Elban, bisiklet tutkunlarını ve İzmirlileri yarışı takip etmeye davet etti. Ayrıca Vali Elban, etkinliklerin yapılacağı güzergahlarda trafik düzenlemelerine dikkat edilmesi gerektiğini ve final noktasında gerçekleştirilecek etkinliklere katılımı istedi.

27 Nisan’daki İzmir etabının ardından İstanbul’a uzanacak 8 etaplık dev organizasyonu ile Türkiye’nin en büyük projelerinden biri olan 59. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu parkuru şu şekilde olacak:

1.Etap: Antalya-Antalya (21 Nisan, 2024- Pazar)

2.Etap: Kemer-Kaş (Kalkan) (22 Nisan, 2024)

3.Etap: Fethiye-Marmaris (23 Nisan, 2024)

4.Etap: Marmaris-Bodrum (24 Nisan, 2024)

5.Etap: Bodrum-Kuşadası (25 Nisan, 2024)

6.Etap: Kuşadası-Manisa (Spil Dağı) (26 Nisan, 2024)

7.Etap: İzmir-İzmir (27 Nisan, 2024)

8.Etap: İstanbul-İstanbul (28 Nisan, 2024- Pazar)

59. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu’nun resmi sosyal medya hesapları ve web sitesinden güncel içerikler ile üst düzey mücadelenin heyecanı takip edilebilecek.

TUR 2024 Resmi Hesapları:

Web Sitesi: www.tourofturkiye.org.tr

Instagram: https://www.instagram.com/tour_of_turkiye/

X- Twitter: https://twitter.com/tourofturkiye

Facebook: https://www.facebook.com/tourofturkiye

Editör: Nurican ALBAYRAK