İzmir'de yapılan yerel seçimlerde kazananlar belli oldu. Kentte 31 Mart'taki seçimlerde toplam 10 bin 721 sandıkta oy kullanıldı. Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) verilerine göre İzmir'de 3 milyon 459 bin 970 seçmen oy kullanma hakkına sahipti.

CHP, İzmir'de 28 ilçeyi kazandı.

Türkiye genelinde yaklaşık 61 milyon seçmen, yerel yöneticilerini belirlemek için sandık başına gitti.

İşte ilçe ilçe kazanan adayla

İşte ilçe ilçe sonuçlar...

BALÇOVA YİĞİT’E EMANET

Balçova’da CHP’nin belediye başkan adayı Onur Yiğit  oyların yüzde 60’ını alarak Balçova’nın yeni belediye başkanı oldu. Cumhur İttifakı Adayı Erol Eroğlu ise yüzde 22 oy oranıyla seçimi kaybetti.   

BEYDAĞ’DA BAŞARAN DÖNEMİ

İzmir’in en az seçmeninin bulunduğu Beydağ’da AK Parti’nin adayı Hüseyin AY ile CHP’nin adayı Şakir Başaran yarıştı. Seçimi yüzde 57 oy oranı ile CHP’nin Adayı Şakir Başaran kazandı. Rakibi Hüseyin Ay ise yüzde 33 ‘te kaldı.  

ÇEŞME’DE LAL DENİZLİ FARK ATTI

Çeşme’de CHP’nin Adayı Lal Denizli ile Cumhur İttifakı adayı Esat Tanık yarıştı. CHP’nin Adayı Lal Denizli yüzde 55 oy alarak Çeşme’nin yeni belediye başkanı oldu. Cumhur’un adayı Tanık ise yüzde 33’te kaldı.  

DİKİLİ BİR DÖNEM DAHA 'KIRGÖZ' DEDİ

Dikili’de yarış, mevcut belediye başkan adayı Adil Kırgöz ile Cumhur İttifakı’nın Adayı Sema Akıncı ve CHP’den aday adayı olan ancak aday gösterilmeyince bağımsız aday olarak seçime giren Kemal Doyuran arasında geçti. Kıran kırana geçen seçimin sonucunda Kırgöz yüzde yüzde 39 oy oranı ile Dikili’nin yeniden belediye başkanı oldu.

FOÇA’DA SANİYE BORA FIÇI DÖNEMİ

Foça’da CHP’nin belediye başkan adayı Saniye Bora Fıçı, Cumhur İttifakı Adayı Taner Acar’ı yenerek zafer kazandı. Saniye Fıçı Bora yüzde 50 oy alarak Foça’nın yeni belediye başkanı oldu.

GÜZELBAHÇE’DE GÜNAY SEÇİLDİ

Güzelbahçe’de CHP’nin belediye başkan adayı Mustafa Günay yüzde 49 oy alarak yeni belediye başkanı oldu. Günay’ın rakibi İYİ Partili Gizem Albaş ise yüzde 20 oyda kaldı.

KARABURUN’DA ERDOĞAN GÜVEN TAZELEDİ  

Karaburun’da mevcut belediye başkanı ve CHP’nin adayı İlkay Girgin Erdoğan ile AK Parti Adayı Eyyüp Kaykaç arasında geçen yarışın kazananı 51,46 ile İlkay Girgin Erdoğan oldu. Erdoğan’ın rakibi Kaykaç ise yüzde 43,77 oyda kaldı.

 MENDERES’TE ÇİÇEK KAZANDI

Menderes’te CHP’nin Adayı İlkay Çiçek yüzde 44,92  oy alarak Menderes’in yeni belediye başkanı oldu. Rakibi AK Partili Sinan Akdeniz ise yüzde 40,84 oy oranı ile seçimden yenik ayrıldı.

NARLIDERE’DE UZUN DÖNEMİ

Narlıdere’de CHP’nin Başkan Adayı Erman Uzun yüzde 60,71 oy alarak seçimi kazandı. Rakibi Murat Sarman ise yüzde 13,62 oyda kaldı.

ÖDEMİŞ’TE TURAN DÖNEMİ

Ödemiş’te CHP’nin Adayı Mustafa Turan ile AK Parti’nin Adayı Ali Hadim arasında geçen yarışta Turan yüzde 42,59 oy alarak yarışı kazandı. Rakibi Ali Hadim ise 34,45 oy aldı

SEFERİHİSAR ‘BİR DÖNEM DAHA’ DEDİ

Seferihisar’da mevcut belediye başkanı İsmail Yetişkin, Memleket Partisi Adayı Hamit Nişancı ve AK Parti Adayı Ahmet Aydın arasında geçen seçimin galibi Yetişkin oldu.  Yetişkin yüzde 41,87 oy alarak Seferihisar’da bir dönem daha belediye başkanı seçildi. Nişancı 27,93 oy alırken, AK PArtili Aydın, 17,92 oy alabildi

SELÇUK’TA 'SENGEL' ZAFERİ

2024 yılı berber ve kuaför fiyatları ne? Güncel berber ve kuaför fiyat tarifesi 2024 yılı berber ve kuaför fiyatları ne? Güncel berber ve kuaför fiyat tarifesi

Selçuk’ta mevcut belediye başkan adayı Filiz Ceritoğlu Sengel, Bağımsız aday Hüseyin Vefa Ülgür ve AK Parti Dahi Zeynel Bakıcı arasında geçen seçimi Filiz Sengel zafer ile taçlandırdı. Filiz Ceritoğlu Sengel yüzde yüzde 35 oy alarak Selçuk’ta bir dönem daha başkan seçildi. Ülgür yüzde 34 oyda kaldı. Bakıcı ise yüzde 21,44 oy alabildi.

TİRE’DE OKUROĞLU KAZANDI

Tire’de kıran kırana geçen seçimin galibi Hayati Okuroğlu oldu. İYİ Parti’den mevcut belediye başkan adayı Salih Atakan Duran yüzde 21 oyda kaldı. CHP’nin adayı Hayati Okuroğlu yüzde 48 oy alırken Cumhur’un adayı Arif Demirkan yüzde 27 oyda kaldı.  

TOBALI’DA ENİŞTE-KAYINBİRADER YARIŞI

Torbalı’da CHP’nin adayı Övünç Demir ile rakibi olan eniştesi AK Parti’nin adayı Özgür Erman Çağlar arasında geçen seçimde zafer Övünç Demir’in oldu. Demir, yüzde 45 oy alırken, Çağlar ise yüzde 40 oy oranıyla seçimi kaybetti.

URLA KAYYUMDAN KURTULDU

Urla’da CHP’nin Adayı Selçuk Balkan yüzde 71 oy alarak Urla’yı kayyum yönetiminden aldı. Rakibi Tarkan Bakırlı ise yüzde 18 oyda kaldı. Urla, bu seçimde İzmir’in en yüksek oyunu alan ilçe oldu. 

Editör: Nurican ALBAYRAK