Bornova Belediyesi, Ramazan Ayı yaklaşırken ibadet yerlerinin temizlenmesi çalışmalarını hızlandırdı. Bu yıl kutsal mekanları temizleyen ekip sayısı artırılırken, geçtiğimiz yıllarda ibadethanelere yılda dört kez sıra gelirken, ekip ve makine sayısının artırılmasıyla her ay temizlenmeye başladı.

Bornova Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü'ne bağlı ekipler ibadet yerlerini sırasıyla temizlerken, bakım ve onarım ihtiyaçları da karşılanıyor. Camilerde görev yapan ekipler halıları yıkıyor, camları, merdivenleri, ayakkabılıkları siliyor. Bahçe temizliği gerektiğinde Parklar ve Bahçeler Müdürlüğü ekiplerine bilgi veriliyor.

Hijyen ortamda ibadet


İbadethanelerin ortak kullanım alanları olduğunu ve temiz olması gerektiğini hatırlatan Bornova Belediye Başkanı Kamil Okyay Sındır, "Bornova genelinde köylerimizle birlikte 96 camii, iki cemevi ve iki de kilisemiz var. Hepsini aynı özenle temizliyoruz. Bornova Belediyesi olarak dil, din, ırk ayrımı yapmadan tüm ibadet mekanlarımızın temizliğini gerçekleştiriyoruz. Önceki yıl Ramazan Ayı'nda başladığımız çalışmalara ara vermeden devam ettik. Bu yıl da bu mekanların temizlik, bakım ve onarımlarını yapmaya devam ediyoruz. Her kesime eşit hizmet götürme gayretindeyiz" dedi.

Ekip ve makine sayısını artırarak, kutsal mekanların temizliğini daha düzenli hale getirdiklerini, yurttaşların temiz bir ortamda ibadetlerini yapabileceklerini söyleyen Başkan Sındır, "Yaptığımız çalışma aynı zamanda bir toplum sağlığı hizmetidir" diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi