Kabakum Mevkii'ndeki Bankacılar Sınırlı Sorumlu İşletme Kooperatifi'ne ait deniz kenarında yer alan kafeteryayı boşaltmadığı gerekçesiyle geçen 15 Temmuz'da bir grup site sakinince protesto edilen, aynı zamanda İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi Üyesi de olan Gazi Akıncı'ya tepki sürüyor.

ATATÜRK MEYDANI'NDA EYLEM

Dün saat 14.00'te Dikili Atatürk Meydanı'nda bir araya gelen Kabakum Bankacılar Sitesi sakini 500 kişilik grup, ellerinde 'İşgale Son' ve 'Kocaoğlu şaşırma! İşgalciyi kayırma' pankartları ile 'Direne direne kazanacağız', 'Biz halkız işletmecilere teslim olmayacağız', 'Halkın sahili rantçılara teslim edilemez', 'Rantçı belediye mi, halkçı belediye mi' dövizleri taşıdı. Meydandan 'Başkan istifa', 'Halk burada başkan nerede', 'Site bizimdir, bizim olacak' sloganları yükseldi.

Site sakinleri adına basın açıklamasını Kooperatifin Komite Başkanı Suha Ergin, yaptı. 1500 ortaklı, 6 bine yakın kişinin yaşadığı sitede 'işgalci' sorunu yaşadıklarını belirten Ergin, "Dikili ve yakın çevrelerin, site sakinlerinin yaz aylarında denizden faydalanmak üzere gelip eğlenerek dinlendiği, kooperatifimizin imkanlarıyla düzenlenen ve üzerinde fıstık çamı ağaçları bulunan alan, son mahalli seçimlerinde CHP'den Belediye Meclis üyesi seçilen Gazi Akıncı tarafından, CHP'li Dikili Belediyesi ve Dikili Mal Müdürlüğü'nün yasa dışı destekleriyle işgal edilmiştir. Ticari işletme haline çevrilen yere, belediye ruhsat vermemekte ancak ruhsatsız çalışmasına da göz yummaktadır. Belediye zabıtasından istediğimiz, ruhsatsız işletilen mekana ceza ve kapatma uygulamasına yönelik isteklerimiz belediyece engellenmekte, yazılı başvurularımız günlerdir cevapsız bırakılmaktadır" dedi.

SUÇ DUYURUSUNDA BULUNULACAK

CHP Dikili İlçe Başkanlığı, İl Başkanlığı ve CHP'li İzmir milletvekillerini bilgilendirmelerine rağmen herhangi bir sonuç alamadıklarını söyleyen Ergin, "Sitemizden CHP'ye yüzde 80- 90 oranında oy çıkmıştır. CHP'den medet ummamızın sebebi, parti programlarındaki 'Park ve bahçeler halka aittir' ibaresidir. Bu tür işgalci zihniyetindeki kişileri bünyesinde barındırmayacağını, tabanının sesine kulak vereceğini umduğumuz CHP yönetim kademeleri, bizleri yanılttı. Bu konudaki hukuk mücadelemiz sürdürülecek, sorumlu kişiler ve kurumlar hakkında suç duyurusunda bulunulacaktır. Artık CHP Yönetim kademeleri ve İzmir 2'nci Bölge Milletvekillerinin bu sorunu çözeceklerine dair umudumuz sona ermiştir. Şimdi sorunumuzu duyarlı halkımızla ve sivil toplum örgütleriyle çözeceğiz" dedi.

Açıklamanın ardından oluşturulan üç kişilik heyet, CHP'li Belediye Başkanı Mustafa Tosun ile görüştü. Daha sonra meydana gelen heyet adına konuşan Dikili Bankacılar Sitesi Kooperatif Başkanı Hüseyin Vayhiç, oyalandıklarını söyleyerek eylemlerini sürdüreceklerini belirtti. Öfkeli grup daha sonra işletmeye giderek ellerindeki pankartlarla masalara oturunca küçük çaplı gerginlik de yaşandı. Gerginlik büyümeden sona erdi.

MUHATAP BULAMADIĞINI AÇIKLAMIŞTI


Konuyla ilgili geçtiğimiz günlerde yazılı açıklama yapan Gazi Akıncı, 18 Eylül 2013 Dikili Noterliği aracılığıyla S.S. Bankacılar Sitesi Yapı Koop. Yönetim Kurulu'na ve yetkililerine ihtarname göndererek 2012'den 2015'e kadar tüm ödemelerini yaptığını belirttiği işyerinin teslim alınması ve alacaklarının iade edilmesi için ihtarname gönderdiğini ancak muhatap bulamadığını açıklamıştı.
Editör: Haber Merkezi