Turizm sezonunun en büyük hareketliliğinin yaşandığı şu günlerde uluslararası çevre ödülü olan mavi bayrağa sahip olan plajlarda, mavi bayrak kriterlerine uyulup uyulmadığına dair gerçekleştirilen uluslararası düzeydeki denetimler tüm hızıyla sürüyor.

Uluslararası Çevre Eğitim Vakfı (FEE) ile Türkiye Çevre ve Eğitim Vakfı (TURÇEV) gözetiminde, İzmir Mavi Bayrak Koordinatörlüğü tarafından yapılan denetimlerin bu seferki durağı, İzmir'in 5 mavi bayraklı plajına sahip Türk turizminin yeni gözdesi Dikili oldu. Mavi Bayrak Programı İzmir Koordinatörü Doğan Karataş tarafından Dikili'nin mavi bayrak ödüllü Çandarlı Kale Önü Plajı, Dikili Belediye Plajı, Kayra Plajı, Bimeyko Tatil Sitesi Plajı ve Kalem Adası Plajları ayrıntılı bir denetime tutuldu. Denetimler sonucunda 5 plajında deniz suyunun temizliği, plaj işletmecilerinin çevre duyarlılığı, plajı kullananların güvenliği ile plaja ilişkin ek donanımlar yetkililer tarafından en üst seviyede başarılı ve kriterlere uygun olarak değerlendirildi.

Amacımız gelecek yıl da aynı başarıyı sağlamak

Dikili Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü Mavi Bayrak Yerel Sorumluları Çevre Mühendisi Seray Bozkaya ile Gıda Teknikeri Simge Ender'in de eşliğinde gerçekleştirilen denetimlerde Uluslararası Mavi Bayrak Ödülü'nün şartı olan 33 kriterden de tam not alan Çandarlı Kale Önü Plajı, Dikili Belediye Plajı, Kayra Plajı, Bimeyko Tatil Sitesi Plajı ile Kalem Adası Plajı denize girilebilecek en güzel yerlerin başında geldiğini bir kez daha ispatladı.

Mavi Bayrak Heyeti'nin ilçesinde yaptığı denetimlerden yüz akı ile çıkmanın mutluluğunu yaşayan Dikili Belediye Başkanı Mustafa Tosun da, Dikili Belediyesi olarak, ilçe sınırlarındaki 5 plajda temiz, uygar ve sürdürülebilir bir çevrenin sembolü olan Mavi Bayrağı dalgalandırmaya devam etmekten oldukça mutlu olduklarını belirterek şöyle konuştu:
İlçemizde yapılan bu kontrollerde de gördük ki, mavi bayrak plajlarımıza gerçekten çok yakışıyor. Çünkü Dikilimiz kabuğunu kırmıştır, deniziyle, kumsallarıyla, yeşil doğasıyla ve doğal güzellikleriyle artık dünyanın konuştuğu bir kent olmuştur. Biz göreve geldiğimiz ilk günden itibaren ilçe turizminin gelişmesi için önemli çalışmalara imza attık. Kentlimizle, esnafımızla, vatandaşlarımızla birlikte işbirliği içerisinde ilçemizin daha da gelişmesi için çaba göstermeye devam edeceğiz. Sürdürülebilir bir turizm anlayışını oluşturabilmek ancak ve ancak çevre bilinci yani mavi bayrağın gereksinimlerini yerine getirmekle gerçekleşebilir. 4 ana başlıkta 33 kriterin analiz edildiği denetimler sonucu alınan mavi bayrak ödülünün gereksinimleri "mükemmel seviyede" sonucu ilçemiz için büyük önem taşımaktadır. Bundan sonraki hedefimiz, temizlikten, güvenlikten ve disiplinden hiç ödün vermeden gelecek yılda aynı başarıyı sağlamaktır' ifadelerini kullandı.
Editör: Haber Merkezi