İzmir'de baharın gelmesiyle birlikte birçok ilçede kırmızı örümcek popülasyonu artarak bahçe, balkon ve pencere pervazlarını sardı. İzmir'i saran kırmızı örümcek istilasına karşı yetkililerin bir an önce devreye girerek, ekolojik yöntemlerle bu soruna çözüm üretmesi bekleniyor.

Başkan Mutlu, İzmir Atatürk Lisesi’nin Pilav Günü’ne katıldı Başkan Mutlu, İzmir Atatürk Lisesi’nin Pilav Günü’ne katıldı

Doğanın Canlanması

Baharın gelmesiyle birlikte İzmir'de doğa yeniden canlanmaya başladı. Ağaçların yeşermesi, çiçeklerin açmasıyla birlikte birçok istilacı tür de hızlıca üremeye başladı.

Kırmızı Örümcek Popülasyonunda Artış

Havaların ısınmasıyla birlikte son günlerde İzmir'in birçok ilçesinde kırmızı örümcek olduğu düşünülen bir türün popülasyonunun arttığı gözlemlendi. Bahçelerde ve parklarda sıklıkla görülen kırmızı örümceklerin özellikle tarımsal alanlarda zararlı olduğu ve bitkileri yok edebilecekleri endişesi söz konusu.

Vatandaşların Endişesi

Vatandaşlar, yetkililerin etkili ve çevre dostu ilaçlama yöntemleriyle kırmızı örümcek popülasyonuna müdahale etmesini bekliyor. 

Editör: Nurican ALBAYRAK