Çanakkale Belediye Başkanı Muharrem Erkek liderliğindeki heyet, geleneksel Mayıs Haftası Etkinlikleri için Almanya'nın Osnabrück şehrine hareket etti. Kardeş kent ilişkilerini güçlendirmek ve kültürel değişim fırsatlarını artırmak amacıyla düzenlenen ziyarette, heyetin programı oldukça yoğun.

Heyetin içinde, Belediye Meclis Üyeleri Deniz Hazal Uysal, Metin Değirmenci, Muhammed Güngör, Pelin Turhan Erkan, Hakan Çetin ve Belediye Kültür İşleri Müdürü Özlem Eryiğit ile Hukuk İşleri Müdürü Av. Şebnem Çıtak da bulunuyor. Osnabrück Belediye Binası ve tarihi şehir merkezi ziyaretinin yanı sıra, diğer kardeş kentlerle temaslar kurulacak ve kültürel etkinliklere katılım sağlanacak. Ayrıca, yapay zekâ odaklı İnovasyon Merkezi, Gençlik Merkezi, Sanayi Kültürü Müzesi, Endüstriyel Miras Müzesi ve Şehir Kütüphanesi gibi önemli noktalar da ziyaret edilecek.

Gelibolu’da Anzak Günü Anması | Conkbayırı'nda Tören Düzenlendi Gelibolu’da Anzak Günü Anması | Conkbayırı'nda Tören Düzenlendi

Mayıs Haftası boyunca görevi devralacak isim ise Belediye Meclis Üyesi Umut Karagöz olacak.

Bu ziyaret, Çanakkale ile Osnabrück arasındaki kardeşlik ilişkilerini daha da güçlendirmeyi ve kültürel alışverişi artırmayı amaçlıyor. Heyetin geniş katılımı ve programdaki çeşitlilik, kardeş kentler arasındaki iş birliğini pekiştirmek adına önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

Çanakkale Heyeti'nin Osnabrück ziyareti, karşılıklı anlayışı artırarak kardeş kent ilişkilerine yeni bir ivme kazandıracak gibi görünüyor. Bu tür etkinlikler, kültürel alışverişin yanı sıra ekonomik ve sosyal iş birliğini de güçlendiriyor, böylece her iki şehrin de faydasına olan ortak projelere zemin hazırlanmış oluyor.

Editör: Emir Çetintaş