"Yarın güneş çıkacak...
O yüzden yarına kadar asılman lazım...
(...)
Yarın!
Yarın!
Seni seviyorum!
Sadece bir gün uzaktasın!
(The sun'll come out tomorrow... So you gotta hang on 'til tomorrow... (...)       

                     
Tomorrow!

Tomorrow! I love ya, tomorrow! You're always a day away! -Şarkının İngilizce sözleri-)

Anne ve babası tarafından yıllar önce terk edilen küçük bir kız olan Annie, yaşamında kendini hayal kırıklığına uğratan bir şey olduğunda, bu şarkıyı söylüyor.
Bu şarkı O'nun yarına olan inancının sözcüsü...
O "yarına" inanıyor!
Söylediği şarkılar ve dans, Annie'nin tüm zorluklar ve mutsuzluklarda, hayata umutla tutunmasında O'na güç veriyor.
"Annie" filminde tanıştığımız Küçük Annie'yi ben ve kızım çok sevdik!

Annıe, çok özel, çok sevimli, çok güçlü!

New York gibi bir şehri çözmüş... O koskocaman şehirde bulduğu muhteşem formüllerle en pratik şekilde yaşamayı beceren... Çok özel bir kız çocuğu Annie!
Gözlerinin içi pırıl, pırıl...
Muhteşem bir gülümsemesi var...
O'nu sadece dünyalar tatlısı yapmıyor bu muhteşem gülüş, aynı zamanda hayata karşı çok güçlü bir duruşu sergiliyor.

Buluşma...

Annie, yıllar önce, küçük bir not ve bir kolye ile bırakılarak, terk edilmiş. Kendisi ile birlikte benzer durumdaki diğer birkaç kız çocuğuna devletten aldığı yardım ile bakan ve ne yazık ki yanında yaşayan bu çocukların güzelliğinin farkında olmayan, yaşamı ile ilgili yaşadığı hayal kırıklıklarının altında ezilip kalmış, mutsuz ve huysuz Bayan Hannigan'ın yanında yaşıyor. 
Ta ki bir gün New York Sokakları'nda yolu dünya zengini ve aynı zamanda New York belediye başkanı olmak için seçimlerde aday olan Bay Stacks ile tanışana kadar.
Annie sokakta çocukların eziyet etmek için kovaladığı bir sokak köpeğini kurtarmak için köpeğin peşinden koşarken, "Bay Stacks ile sokakta çarpışıveriyor.
Bay Stacks'ın çarpışmadan sonra geçmekte olan bir arabanın altına kalmasını önleyerek Annie'nin hayatını kurtarması Annie'nin hayatında yeni bir kulvar açıyor.
New York belediye başkanı adayının sokakta bir çocuğun hayatını böyle kahramanca kurtarması bir anda sosyal medyada yayılıyor ve Bay Stacks'a zorlu bir seçim yarışında çok büyük ilgi ve artı kazandırıyor.
Üstelik bu küçük kızın anne ve babası tarafından terk edilmiş evlatlık bir çocuk olması olayı daha da çarpıcı hale getiriyor. Annie bir anda başkanlık seçimlerinde oyların arttırabilmesi için çok büyük bir koza dönüşüyor.
Bay Stacks'ın kampanya danışmanı Guy bu fırsatı en iyi şekilde değerlendirmek üzere planları yapıyor.
Nasıl mı? Annie için yeni bir evlatlık olacağı kapıyı açtırarak: Bay Stacks'ın yanı.
Böylelikle Annie'nin Bay Stacks'ın yanına taşınması ile herkesin hayatında yaşanacak ciddi değişimlerin önü de açılmış oluyor.
Annie evlatlık kaldığı Bayan Hannigan'nın evinden eşyalarını almaya gittiğinde diğer evlatlık kızlar merakla O'na Bay Stacks'ı soruyorlar. "Hoş biri mi?" diyorlar.
Annie diğer kızlara bir bakıyor ve şöyle bir cevap veriyor; "Sanırım... Sadece kendisi bunu henüz daha bilmiyor!"
İşte, dünyalar kadar zengin, belediye başkanı adayı, bu güçlü adam hakkında kısacık bir zamanda küçük bir kız çocuğundan gelen muhteşem bir çözümleme!

Annie'nin yeni dünyası

Bay Stacks'ın evi, hayatı bambaşka bir dünyanın kapılarını açıyor Annie'ye.
Annie bu yeni dünyaya doğru giderken huysuz ve mutsuz Bayan Hannigan O'nu bunun çok da uzun süremeyeceği konusunda uyarıyor.
Bay Stacks'ın Kampanya Danışmanı Guy, Stacks'ın seçimdeki pozisyonunu güçlendirmesi için Annie ile farklı farklı aktiveteler düşünürken, Stacks'ın her konuda fikir alıp danıştığı akıllı ve güzel yardımcısı Rose ile Annie de çok iyi arkadaş oluyorlar.
Bay Stacks küçük yaşlarda örnek aldığı müthiş bir çalışma azmi olan babasını kaybettikten sonra çok çalışarak O'na benzemeye ve bu şekilde O'na yakınlaşmaya çalışmış. İş hayatında inanılmaz mucizeler yaratırken, muhteşem bir evde, yalnız bir hayatı seçmiş. Hijyen için devamlı kullandığı o el jelleri O'nun üzerinden sanki mikroplardan çok her teması silmek için. O el, Annie'nin fark ettiği şekilde, genelde sıkılmış bir yumruk şeklinde duruyor...

Lou

Film de size muhakkak bahsetmek istediğim bir karakter daha var; "Lou"!
Çok sempatik, kendine has ve renkli bir karakter Lou.
Lou'nun Annie'nin yaşadığı mahallede bir dükkanı var.
Annie ile yakın arkadaşlar ve hep O'na yardım ediyor.
Lou, her ne kadar her fırsatta tersleniyor olsa da, Bayan Hannigan'ı çok beğeniyor ve O'ndan hiç vazgeçmiyor!
Bayan Hannigan bile şaşırıyor tüm terslemelerine rağmen O'nun kendisine olan bu koşulsuz ilgisine...
Lou, Bayan Hannigan'ı huysuzlukları ve mutsuzluklarının ötesinde görebilecek sevecenlikte bir yüreğe sahip; o sevimli yüzüne yansıyan bir yürek.

Farklı hayatlar birbirine dokununca neler olacak?

Annie hayatında girdikten sonra Bay Stacks'ın hayatında neler değişiyor?
Annie Bay Stacks'dan, Bay Stacks Annie'den neler öğreniyor?
Annie ve Bay Stacks'ın birlikteliği, filmdeki diğer karakterlerin hayatlarına nasıl bir etki yaratıyor?

Davetlisiniz!

İşte tüm bunlar ve daha da fazlası için bu hafta "Annie"ye davetlisiniz!
Sadece izlemeye değil, kaç yaşında olursanız olun, Annie ve diğer tüm karakterlerle birlikte dans edip, şarkı söylemeye ve 'yarın'lara inanmaya davetlisiniz!