İzmir'e örnek olması için gündemime aldım. İstanbul Sanayi Odası, Türk sanayisinin üstün rekabet gücüne ulaşması hedefiyle üyelerine katma değer sağlayan çeşitli çalışmalar yürütüyor.
Bu çerçevede, sanayi firmalarının başarılarından ilham almak, firmaları başarıya ulaştıran stratejilerin, iyi uygulamaların paylaşılarak çoğalmasını sağlamak amacıyla 'İSO Başarı Hikayeleri' çalışmasını gerçekleştiriyor. Bu kapsamda sanayi kuruluşlarının, 'başarı hikâyelerini' ve onları başarıya götüren stratejilerini içeren başvurular toplanacak, gelen başvurular değerlendirerek, önde gelen başarı hikayeleri Mayıs'ta gerçekleşecek İSO Başarı Hikayeleri Zirvesi'nde kamu ile paylaşılmasını hedefliyoruz.

Morale ihtiyacımız var

Ayrıca bu etkinlikte sunulan örneklerden seçilecek başarı hikâyeleri 'vaka çalışması' olarak kitaplaştırılarak yayımlanacak. Kitabın, hem iyi uygulamaların iş dünyasında yaygınlaşması için güçlü bir etken hem de akademi dünyamızda özellikle işletme fakültelerimiz için kıymetli bir eğitim aracı olması hedefleniyor. İş dünyamıza ve öğrencilerimize ilham vermesi için bizim de çorbada bir parça tuzumuzun olması için 23 Mart tarihine kadar başvuruları beklenen çalışmayı okuyucularımızla paylaşmayı uygun bulduk.

Madalyonun bir başka yüzü

Ama bir de şirketlerimiz ve yöneticilerinden,  daha doğrusu patronlardan menfaat sağlayanlar var. Ucu bir noktada tüketiciye yani bizlere de dokunuyor. Bunların sözde yasal çalışmalarını, açıklamalarını da paylaşayım, sonra yorumumu yapayım.

Dikkatle okuyunca anlaşılıyor

Onlarca şirkete gönderilen yazıyı aynen alıyorum:
'Sayın bayanlar ve baylar, Sizi 15. International Business Awards® hakkında bilgilendirmekten memnuniyet duyuyoruz. Her yıl düzenlenen 15. International Business Awards® için başvurular başladı. Stevie Awards, bu sonbaharda Londra'da sahiplerini bulacak. Fairfax, VA - ABD // Troisdorf, Almanya, 12 Mart 2018 - Stevie® Awards, her yıl 60'tan fazla ulus ve bölgede yer alan kuruluşların adaylıklarının toplandığı dünyanın önde gelen işletme ödülleri yarışması olan, her yıl düzenlenen 15. International Business Awards® için başvuruları kabul etmeye başladı.

Büyük küçük değil para önemli

Kamu ve özel, kâr amacı güden ve gütmeyen, büyük ve küçük, dünya çapındaki tüm bireyler ve kuruluşlar The International Business Awards®'a adaylık sunabilir. İndirimli başvuru ücretleri ile erken başvuru teslim süresi 11 Nisan'dır. Son başvuru teslim süresi 9 Mayıs olacak ancak geç başvurular bir gecikme ücret ödemesi ile birlikte 13 Haziran tarihine kadar kabul edilecektir.
Başvuru detayları www.StevieAwards.com/IBA adresinde yer almaktadır.

Parayı veren düdüğü çalacak

150'den fazla yöneticinin yer aldığı jüriler Stevie Award kazananlarını belirleyecek. Sonuçlar 9 Ağustos tarihinde açıklanacak. Stevie Award kazananları 20 Ekim'de Londra, Birleşik Krallık'ta gerçekleşecek bir gala şöleninde ödüllerini alacak. The International Business Awards®, iş yerinin her alanında elde edilen başarıları takdir eder ve ödüllendirir. Çok sayıda kategori olduğunu da tahmin etmişsinizdir. Yani herkese bir kupa verilir!

En düşük değerini gördü

Türkiye Hazır Beton Birliği (THBB) inşaat ve bununla bağlantılı imalat ve hizmet sektörlerindeki mevcut durum ile beklenen gelişmeleri ortaya koyan "Hazır Beton Endeksi' 2018 Şubat Ayı Raporu'nu açıkladı. Hazır beton sektöründe faaliyet, güven, beklenti ve bileşik endeks olan Hazır Beton Endeksi'ni ortaya koyan Rapor'da, Faaliyet Endeksi'nin Şubat ayında gerilemeye devam etmesi inşaat faaliyetlerinin zayıflamaya başladığını gösterdi. Önümüzdeki döneme ilişkin beklentinin en yüksek değere sahip olması sektörün hazır beton ve inşaat faaliyetlerinin 2018'de yolunda gideceğine olan inancını ortaya koydu.

DİP EKSPRES

'İzmirliler balık tüketmeyi seviyor'


Bu seneki balık avı sezonunu değerlendiren Ege Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Avlama ve İşleme Teknolojisi Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Okan Akyol, İzmir halkının balığa ilgisinin oldukça yüksek olduğunu söyledi. Balık avlanma yasağının 15 Nisan'da başlayacağını ve bu yasağın 1 Eylül'e kadar devam edeceğini söyleyen Prof. Dr. Akyol, 'Balık sezonunu yerel ve ulusal basından, balıkçılardan aldıkları geri bildirimlerle takip ediyoruz. Sezon bu sene çok iyi değildi.
Türkiye'nin ana üretimi olan hamsi balığı bu yıl çok az elde edildi. Bunda küresel ısınma bir etken. Denizlerimiz artık ısınmaya başladı' dedi.