Yunanistan'a giden Türk turist sayısı geriledi. Türkiye Otelciler Birliği (TÜROB) raporunda, Yunanistan'a Türkiye'den giden turist sayısında gerileme başladı. Birlikten yapılan açıklamada, Türk turistlerin gözde ülkesi Yunanistan'a Türkiye'den giden turist sayısında gerileme yaşanırken, Yunanistan'dan Türkiye'ye olan talepte eski günlere dönülüyor. Yunanistan'ın Selanik şehrinde gerçekleştirilen Philoxenia Uluslararası Turizm Fuarı sonrasında TÜROB tarafından hazırlanan raporda, Yunanistan turizm pazarının gelecek yıl rekor turist sayısını yeniden yakalayabileceği belirtildi. Yunanistan'dan Türkiye'ye gelen Yunan turist sayısı 2014 yılında 830 bin ile rekor kırdığı hatırlatılan raporda, 2019 yılında Yunanistan'dan Türkiye'ye gelecek turist sayısında çift haneli artış yaşanmasının beklendiği kaydedildi. Yunanistan'dan Türkiye'ye gelen Yunan turist sayısı 2014 yılında 830 bin kişi olurken, 2015 yılında Yunan ziyaretçi sayısı 755 bine, 2016 yılında da 593 bine geriledi. Bu turistlerde 2017 yılında yeniden yükseliş başlayarak, bir önceki yıla göre toparlanıp 623 bine ulaştı.


P&G'den Ar-Ge merkezi

Dünyanın ve Türkiye'nin en büyük temizlik ve kişisel bakım ürünleri şirketlerinden Procter&Gamble (P&G), "Avrupa'nın en yeni Ar-Ge merkezi" olarak tanımlanan Gebze Geliştirme Merkezi'ni açtı.
P&G Türkiye ve Kafkasya Yönetim Kurulu Başkanı Tankut Turnaoğlu, " Gebze'de açtığımız bu merkez, Türk tüketicilere daha iyi hizmet vermemizi sağlayacak pek çok inovatifçalışmayı gerçekleştirecek" dedi.

Sabiha Gökçen katkısı      


İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı'nın (İSG) Türkiye ekonomisine bugünkü ve gelecekteki katkısı detaylı bir araştırma ile ortaya konuldu. İstanbul Ekonomi Danışmanlık tarafından gerçekleştirilen ekonomik etki analizine göre, İSG yolcu sayısı ve kargo taşımacılığına göre doğrudan ve dolaylı olarak sağladığı 45 bin istihdamın yanı sıra yaklaşık 23 milyar TL katma değerle gayrisafi yurtiçi hasılanın (GSYİH) yüzde 1'lik kısmının yaratılmasına katkıda bulunuyor. 2023 yılına kadar 75 bin istihdam ve 44 milyar TL katma değer yaratması öngörülen İSG'nin bu büyüklüklerle GSYİH'ya katkısının yüzde 1,5'lik kısma erişmesi bekleniyor.

Boyner için şahane cuma


Türkiye'de perakende sektörüne liderlik yapan Boyner'in internet mağazası boyner.com.tr, Şahane Cuma olarak adlandırdığı 23 Kasım Cuma günü tüm zamanların bir günde gerçekleşen en yüksek ziyaret, satış ve ciro rekoruna ulaştı. Boyner, Şahane Cuma kampanyası kapsamında yüzde 70'e varan indirimler, pek çok kategoride ve binlerce üründe özel fırsatlar sundu. 23 Kasım'da boyner.com.tr 1 milyon kez ziyaret alırken, sadece 1 günde 50 bine yakın ürün satıldı.

Dip Ekspres

STAR Rafinerisi'nin iskeleleri URTİM'den
Türkiye'nin ilk özel sektör rafinerisi unvanını taşıyan ve son otuz yıldan bu yana gerçekleştirilen en büyük reel sektör yatırımı olan STAR Rafineri'nin iskele ve pipe-rack sistemi ihtiyaçlarını URTİM sağladı. Kalıp ve iskele üretiminde Türkiye'nin öncü şirketlerinden olan URTİM Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Urfalılar, üretimlerinin yüzde 70'ini toplam 54 ülkeye ihraç etiklerini söyledi.