Asgari ücrete ara zam yapılmayacağı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan tarafından açıklanınca tüm dikkatler memur ve emeklilerin maaş zamlarına çevrildi. Milyonlarca çalışan merakla Temmuz ayındaki zam oranlarını bekliyor. Peki, milletvekillerinin maaşları ne kadar artacak?

Zam Oranları Temmuz'da Belli Olacak

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'ın açıklamasına göre asgari ücrete zam düşünülmüyor. Memurlar, emekliler ve milletvekilleri ise temmuz ayı zammına odaklandı. Merkez Bankası'nın enflasyon tahminleri gerçekleşirse, ilk 6 ayda enflasyon %23.5 civarında olacak. Bu durumda emeklilerin maaşlarına %23.5 ila %25 arası zam yapılması bekleniyor.

Memur Zam Oranı ve Milletvekili Maaş Artışı

Memurlar ve memur emeklileri toplamda %18.13 zam alacak. Bu zam oranı, %10 toplu sözleşme zammı ve enflasyon farkından oluşuyor.

Türk iş dünyası yeni proje için hazır | 5.5 milyar dolarlık dev ihale geliyor Türk iş dünyası yeni proje için hazır | 5.5 milyar dolarlık dev ihale geliyor

Milletvekilleri de memur zam oranlarından yararlanacak. Şu anda milletvekilleri 141 bin 883 lira, milletvekili emeklileri ise 96 bin 958 lira maaş alıyor. Emekli olup aynı anda milletvekilliği yapanların ise aylık geliri 238 bin 841 lira civarında. Temmuz zammı ile birlikte milletvekillerinin maaşlarının yaklaşık 43 bin 302 lira artması öngörülüyor.

Editör: Haber Ekspres