Menderes Belediyesi tarafından düzenlenen Geleneksel Uçurtma Şenliği, on binlerin katılımıyla gerçekleşti. Her yıl Özdere Çevre Koruma Dayanışma ve Geliştirme Derneği'nin katkılarıyla düzenlenen etkinlik, bu yıl 13. kez düzenlendi ve Özdere Gençlik Parkı'nda gerçekleştirildi.

Şenlik boyunca renkli etkinliklerle dolu bir gün yaşandı. Ücretsiz olarak dağıtılan 3 bin uçurtma ile birlikte, çocuklar yüz boyama, balon şekillendirme, pamuk şeker ve patlamış mısır gibi aktivitelerle eğlenceli vakit geçirdi. Ayrıca, çocukların keyifle oynayabileceği Survivor parkuru ve şişme oyun alanları da şenlik alanında yer aldı. Folklor gösterileri ve müzik dinletileri ise katılımcılara kültürel bir ziyafet sunarken, on binlerce vatandaşın katılımıyla renkli bir atmosfer oluşturdu.


Ateşler yakıldı


Hıdırellez coşkusunun da yaşandığı etkinlikte, baharın gelişini simgeleyen Hıdırellez ateşi yakıldı ve ateş üzerinde atlama ritüeli gerçekleştirildi. Gökyüzü, binlerce uçurtmanın dansıyla kaplanırken, katılımcılar doğanın ve kültürel değerlerin bir araya geldiği bu özel günü coşkuyla kutladılar.

İzmir'den yurtdışına direkt uçuş yapan havayolları ve rotalar hangileri? İzmir'den yurtdışına direkt uçuş yapan havayolları ve rotalar hangileri?


"Gökyüzünü hayallerimizle süsledik"


Menderes Belediye Başkanı İlkay Çiçek, uçurtma şenliğine katılan herkese teşekkür ederek   ‘’Uçurtma Şenliğimizi büyük bir katılımla coşku içerisinde gerçekleştirdik, gökyüzünü hayallerimizle süsledik. Hıdırellez ateşini de şenlik alanında yakarak dileklerimizi diledik. Tüm dileklerimizin kabul olması umuduyla şenliğimizde bizlerle olarak günümüze renk katan herkese teşekkür ederim.’’ ifadelerini kullandı.

Kaynak: BÜLTEN