Meteoroloji 2. Bölge Müdürlüğü Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi, yaptığı açıklamada, Kuzey Afrika'dan kaynaklanan toz taşınımının bu akşam saatlerinden itibaren Ege Bölgesi'ni etkisi altına alacağını duyurdu. Toz taşınımının özellikle 11 Mayıs Cumartesi sabah saatlerine kadar devam etmesi bekleniyor. Bu durumun, görüş mesafesinde düşüşe, hava kalitesinde azalmaya ve ulaşımda aksamalara neden olabileceği belirtildi. Halkın, olası olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olması istendi.

Batı Kıyılarına Dikkat! İstanbul'da Sağanak, Doğu'da Çığ Tehlikesi Var Batı Kıyılarına Dikkat! İstanbul'da Sağanak, Doğu'da Çığ Tehlikesi Var

Öte yandan, İzmir için ayrıca fırtına uyarısı yapıldı. Rüzgarın 10 Mayıs Cuma günü sabah saatlerinden itibaren İzmir'in kuzey kesimlerinde kuvvetli şekilde eseceği öngörülüyor. Bergama, Dikili, Kınık ve Aliağa gibi bölgelerde rüzgarın saatte 40-60 km hızla esmesi beklenirken, yüksek kesimlerde ise fırtına şeklinde (60-80 km/saat) etkili olması tahmin ediliyor. Bu durumun, cumartesi öğle saatlerine kadar devam edeceği öngörülüyor.

Ege Denizi'nde de fırtına riski bulunuyor. Yarından itibaren sabah saatlerinden itibaren kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli şekilde (50-75 km/saat) esmesi beklenen rüzgarın, cumartesi günü öğle saatlerinde etkisini kaybetmesi öngörülüyor. Denizciler ve ilgililerin fırtınaya karşı dikkatli olmaları ve gerekli tedbirleri almaları istendi.

Editör: Sedef Didem Ezme