Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, kamuda tasarrufun ayrıntılarını kamuoyuna duyurduğu açıklamayla duyurdu. Bu önlemler, araç ve bina alımlarını sınırlamayı ve servis hizmetlerine kısıtlamalar getirmeyi içeriyor.

Bakan Şimşek, önümüzdeki dönemde alınacak tasarruf önlemlerine ilişkin önemli ipuçları verdi. AK Parti MYK Toplantısı'nda, bitme aşamasında olan yatırımların hızla tamamlanacağına, tarım yatırımlarına ve desteklerine dokunulmayacağına ve kurumlara bütçeleri dışında ek ödenek verilmeyeceğine dair mesajlar verdiği öğrenildi.

Belediyelere ve Bakanlıklara Ek Ödeme Yok!

Bakan Şimşek, kamu kurumlarına, bakanlıklara ve belediyelere, bütçe dışı ek ödenek veya hak edişlerini aşan kaynak sağlanmayacağını vurguladı. Ayrıca, kurumların Maliye Bakanlığı'na ilave ödenek talebinde bulunmaması gerektiğini belirtti. Yatırımların büyük bir kısmına hız verilecek ve özellikle fiziki gerçekleşmesi düşük olan yatırımların ödenekleri yıllara yayılacak.

Emeklilere Zam Müjdesi: Temmuz'da Maaşlar Yüzde 25 Artabilir! Emeklilere Zam Müjdesi: Temmuz'da Maaşlar Yüzde 25 Artabilir!

Tarımsal Desteğe Devam

Tarımsal üretim, baraj ve sulama yatırımlarının öncelik kazanacağını belirten Şimşek, tarımsal desteklerde herhangi bir kesinti olmayacağını açıkladı. Kamu binaları konusunda tasarruf yapılacağını ve yeni kamu binaları alınmayacağını belirtti. Kamu servis hizmetlerine sınırlama getirileceğini ve zorunlu olmayan servis hizmetlerinin kısıtlanacağını ifade etti. Araç tasarrufunun önemine vurgu yaparak, yeni araç alım taleplerinin titizlikle inceleneceğini ve öncelikle mevcut araçların değerlendirilmesi gerektiğini belirtti. Yenisi alınacaksa yerli otomobil ve TOGG şartı aranacağını ifade etti.

KDV İçin Müfettişler Sahada

Bakan Şimşek ayrıca, düşük KDV oranlarını istismar eden firmalara yönelik denetimlerin tamamlandığını ve vergi kayıplarının ve haksız rekabetin önlenmesi için çalışmaların devam edeceğini belirtti.

Editör: Nurican ALBAYRAK