Bank Asya 1. Lig'de ikinci devre iki hafta önce başladı. İzmir takımları açısından pek parlak geçmeyen bu sezon, takımlarından beklentileri olan futbolseverleri de hayal kırıklığına uğratıyor. Sürpriz sonuçların yaşandığı mücadelelerde Güngörenspor ve Giresunspor'un haricinde puan tablosunda herhangi bir kopmanın olmaması, Play-Off'a kalabilme çabaları ve şampiyonluğun aslanın adeta midesinde durması, durumu özetleyen en gerçekçi faktörler olarak göze çarpıyor.

Göztepe, Bucaspor ve Karşıyaka'nın sergileyecekleri performanslar hedef belirlemelerinde öncü olacaktır. Özellikle Göztepe'nin haftalarca arkasında durduğu Özcan Kızıltan ve Ali Gültiken'le yollarını ayırması Sarı-Kırmızılı taraftarların aylardır beklediği en önemli gelişme olarak görülüyor. Başkan İmam Altınbaş'ın kontrolü tamamen kendi eline alması, transferlerle bizzat ilgilenmesi, tesis konusunda net hamleler yapması ve efsane futbolcular ile beraber tekrar camiaya özgüven tazelemesi kritik ve doğru hamlelerdir. Kurumsal yapı çerçevesinde Göztepe'yi mükemmel yönettiğine inandığım İmam Altınbaş, şahsi fikrimce bugüne kadar inanıp güvendiği insanlardan yeterli verimi, doğru bilgileri alamamıştır. Taraftar, basın, siyasi ve sosyal çevrelerle olan kopuk ilişkiler kendisine mutlaka iletilmiştir. Göztepe'nin vizyonu için yapılması zorunlu olan program ve projeler önümüzdeki günlerde hayata geçirilmeli, taraflı tarafsız tüm sporseverlerin takdiri kazanılmalı, örnek olunmalıdır. Göztepe'nin başarısı için var gücü ile çalışan Sayın Altınbaş'ın diğer hususlarda da yapılanmaya gitmesini arzu etmekteyim.

***

Bu hafta oynanacak olan Karşıyaka-Göztepe maçı Türkiye'nin gündeminde olacaktır. İki ekibinde büyük önem verdiği kritik randevudan çıkacak skor hedeflerin tam olarak çizilmesine vesile olacaktır. Karşıyaka'nın Adana deplasmanından zaferle dönmesi bu büyük maç öncesi Yeşil-Kırmızılı camiaya moral olmuştur. Göztepe'nin Denizlispor karşısında beraberliğe razı olması ve her iki devrede ortaya koyduğu farklı oyun, akıllarda soru işareti oluşmasına neden oldu. Sonuç olarak, bu tarihi randevu herkesin kabul ettiği üzere 3 ihtimale de açık durmaktadır.
Bucaspor diğer İzmir takımlarına göre daha istikrarlı ve başarılıdır. Sait Karafırtınalar idaresinde yoluna devam eden Sarı-Laciverti ekip Erciyesspor deplasmanından aldığı 3 puanı 3 golle süsleyerek bu yarışta inatçılığını ortaya koydu. Maddi sorunlarla da ayrı bir kulvarda savaşan Bucaspor, kadrosunda ihtiyaç duyduğu takviyeler için güçlü altyapısının avantajını kullanabilmektedir.

29 Ocak Pazar gecesi saat 19:00'da oynanacak olan Karşıyaka-Göztepe randevusunun dostluk çatısı altında, centilmence ve küfürsüz geçmesini diliyorum. Aksi bir durumda iki kulübünde ceza alacağı unutulmamalıdır. Maç gününe kadar yöneticilerden basın mensuplarına kadar herkesin ağzından çıkan kelimelere dikkat etmesi gerektiğine inanıyor, tansiyonu yükseltmenin fayda yerine zarar getireceğini düşünüyorum. İyi oynayan kazansın.