Lokanta ve Kafelerde KDV Oranı Artırıldı

Lokanta ve kafelerde yüzde 8 olan KDV oranı yüzde 10'a, yüzde 18 olan KDV oranı ise yüzde 20'ye çıkarıldı. Bu karar, Resmi Gazete'de yayımlandı.

Bursa İnegöl'de Ahşap Ev Yangını: Alevler Evleri ve Ahırı Küle Çevirdi! Bursa İnegöl'de Ahşap Ev Yangını: Alevler Evleri ve Ahırı Küle Çevirdi!

resmi gazete

Düzenleme Detayları

Düzenlemeyle birlikte, lokanta, kafe, pastane gibi işletmelerin kendilerinin hazırlayıp sundukları yiyecek ve içecekler ile dışarıdan temin ederek sattıkları ürünler için KDV oranı yüzde 8'den yüzde 10'a çıkarıldı. Alkollü içeceklerde ise KDV oranı yüzde 18'den yüzde 20'ye yükseltildi.

Bu düzenleme, işletmelerin telefonla veya internet üzerinden siparişle ya da gel-al yöntemiyle yaptıkları satışları da aynı kapsamda değerlendirecek.

kafe

Ruhsatsız İşletmeler de Kapsamda

Yiyecek ve içecek hizmetleri üzerine ruhsatı bulunmayan ancak müşterilerine yiyecek ve içecek hizmeti sunan işletmelerde yapılan satışlar da düzenleme kapsamında olacak.

Yürürlük Tarihi: 1 Mayıs

Tebliğ, 1 Mayıs itibarıyla yürürlüğe girecek ve lokanta, kafe ve benzeri işletmelerde uygulanacak olan yeni KDV oranlarını belirleyecek.

Editör: Nurican ALBAYRAK