Haber Ekspres'e her gün onlarca elektronik posta geliyor.

Tek tek incelemeye kalksanız gününüzü alır.

Ama bazıları ilgi ve dikkat çekiyor.

Örneğin, 'ALO 174 Gıda Hattı aracılığıyla 10 ton peynire el konduğu' haberi.

Gönüllü denetçi

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ahmet Güldal'ın, İzmir halkına gönüllü denetçi olmaları konusunda yaptığı çağrı sonuçsuz kalmadı.

İzmirlilerden her fırsatta 'ALO 174 Gıda Hattı' aracılığıyla gıda üretimi, tüketimi ve satışı konusunda karşılaştıkları olumsuzlukları kendilerine bildirmelerini isteyen Güldal, duyarlı bir vatandaştan gelen ihbar üzerine yaklaşık 10 ton küflenmiş peynir ele geçirdiklerini söyledi.

Vatandaşların güvenilir gıda tüketmesi amacıyla çalışmalarını hız kesmeden sürdürdüklerini anlatan Güldal, gelen ihbarı değerlendirmek üzere İl Müdürlüğüne bağlı denetim ekiplerinin Torbalı'daki Mandıracılar Sitesi'ne gittiğini dile getirdi.

Dikkat çekmemek için!

Denetimin Torbalı İlçe Tarım Müdürlüğü ve Ayrancılar Jandarma Komutanlığı ile birlikte yürütüldüğünü ifade eden Güldal, "Bir vatandaşımız ALO 174'ü arayarak Mandıracılar Sitesi'nde bulunan bir işletmede 'Halk sağlığını tehdit edecek şekilde kötü koşullarda üretim yapıldığı ve üretilen ürünlerin sevkiyatının sabaha karşı erken saatlerde gerçekleştirildiği' bilgisini verdi. Bunun üzerine denetim ekiplerimiz sabahın ilk ışığıyla birlikte Torbalıya gitti" dedi.

Aynı gün imha edildi

Ekiplerin, Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan alınan özel izinle arama yaptığını vurgulayan Güldal, yapılan aramada yaklaşık 10 ton küflenmiş peynir ve son kullanım tarihi geçmiş maya ele geçirildiğini belirtti. Ayrıca yoğurt gibi diğer süt ürünlerinde taklit ve tağşiş yapılmasını sağlayan ürünlere de el konulduğunun altını çizen Güldal, ele geçirilen ürünlerin aynı gün imha edildiğini söyledi.

Benim dikkatimi çeken nokta, Güldal'ın, 'Gıda terörünü İzmir halkıyla birlikte önleyeceğiz. Biz gerekli denetimleri yapıyoruz Tüm vatandaşlarımız bize ALO 174 Gıda Hattı aracılığıyla ulaşabilir. Asla şikayetim sonuçsuz kalır diye düşünmesinler. Biz, bize gelen şikayetleri büyük bir ciddiyetle değerlendiriyoruz' demesi.

Keşke, amma...

Keşke her birim, her kurum, her yetkili Ahmet Güldal ve ekibi gibi düşünse...

O zaman ne dolandırıcılık, ne sahtekarlık ne de hırsızlık kalır.

Ama hırsıza 'Aferin!' diyerek alkış tutan ayrılıkçı bir zihniyet bizde olduğu sürece kıyamet kopmaya, kandırmaya ve aldatılmaya devam edeceğiz.

***

Cem Kavur'un kampanyası sürüyor

İzmir Fenerbahçeliler Derneği Genel Sekreteri Cem Kavur tarafından başlatılan Kızılay için kan bağışı kampanyası Narlıdere'de devam etti.

Narlıdere Çağla Pen önünde (Garanti Bankası Yanı) 16:00 – 22:00 arasındaki kan bağışına hava koşullarına rağmen ilgi fazlaydı.

30 Mart 2014 seçimlerinde Güzelbahçe Belediye Başkanı Aday Adayı olan Cem Kavur, Kızılay'ın kan stoklarının tükenmesi üzerine Güzelbahçe'de başlattığı kan kampanyasına Narlıdere'de devam etti.

Durma noktasında idi

İzmir'de giderek artan aşırı sıcaklardan dolayı Kızılay'a kan bağışları geçtiğimiz aylardan bugüne neredeyse durma noktasına gelmişti. Kan stoklarının hızlıca tükenmesi Kızılay ekiplerini harekete geçirdi. Türk Kızılay'ı Ege Bölgesi Kan Merkezi Müdürü Gökay Gök, Güzelbahçe'nin tanınmış simalarından olan Cem Kavur'dan destek istedi.

Güzelbahçe Gece Pazarı'nda kan bağışı kampanyası başlatan Cem Kavur, kampanyasına Narlıdere'de de devam kararı aldı.

Cem Kavur'un ve Kızılay'ın ortaklaşa düzenlediği kan bağışı kampanyası süresince, Güzelbahçe Gece Pazarı ve Narlıdere'de Mithatpaşa Caddesi üzerinde isteyen sağlıklı her birey, kan bağışında bulunabiliyor.

Sevaba girersiniz

Kan bağışı ambulansında vatandaşlarla beraber bağışta bulunan Cem Kavur, 'Kan bağışı yapmak, kısa bir zaman alır ancak karşılığında bir insanın hayatını kurtarabilirsiniz.

Her yıl binlerce vatandaşımız ya bir kaza ya da bir hastalık sonucunda kan bulamadığı için hayatını kaybediyor.

Kan vermek sosyal bir sorumluluktur.

Ayrıca kan acil değil, sürekli bir ihtiyaçtır. Sağlıklı herkesin kan bağışında bulunması bir gereklilik, bir zorunluluk diye düşünüyoruz; çünkü verilecek kan bir hayat kurtaracaktır' dedi.

Sağlıklı her birey kan verebilir

Kan bağışı kampanyasına 18–65 yaşlarında ve 50 kilogram vücut ağırlığının üzerindeki sağlıklı her birey katılabiliyor. Kampanyada kan vermek isteyenlerin önce kan bağışçısı bilgilendirme formunu doldurması gerekiyor.

Kan bağışının yaygınlaştırılmasına destek vermek isteyen gönüllülerin, kan bağışına engel bir durumu yoksa genel durumu değerlendirilip kan basıncı ve nabzı ölçülerek, kan sayımı için küçük bir örnek alınıyor.

Kronik hastalığı ve düşük tansiyonu olanlar, kan sulandırıcı ilaçlar ve sürekli ilaç kullananlar ile Hepatit B ve Hepatit C taşıyıcıları kan veremiyor.

***

DİP EKSPRES

Yemekte anlattılar

Huawei, yeni amiral gemisi telefonu Ascend P7'nin dikkat çeken tüm özelliklerini tüketiciye anlatmak için, İstanbul, Ankara ve İzmir'de yaptığı bayi toplantılarının sonuncusunu Adana'da gerçekleştirdi.

Vodafone bayileriyle bir araya gelen Huawei yetkilileri, ayrıca Huawei'nin Türkiye'de 850'yi, dünyada ise 140.000'i aşan çalışan sayısı ve 39 Milyar doları aşan cirosu ile oluşan büyüklüğü, Türkiye'deki iş ortaklarıyla paylaşma hedefini anlattı.

Bilgi ve iletişim teknolojileri alanında dünya liderleri arasında yer alan Huawei, Türkiye'deki cihaz yatırımlarını hızla artırıyor.

Huawei'nin amiral gemisi akıllı telefonu Ascend P7, Türkiye'de Vodafone'la birlikte satışa çıktı. İstanbul, Ankara, İzmir ve Adana'da Vodafone mağaza sahibi ve yöneticilerine özel verilen yemekte, Ascend P7'nin ileri teknolojik özellikleri anlatılarak eğitimler verildi.