Hayatta herkesin bir "mucize hakkı" olması ile ilgili sözlerle başlıyor film...                                                               
Filmin kahramanı Quentin'in mucizesi, 
daha küçük bir çocukken yan evlerine taşınan
komşusu "Margo Roth Spiegelman ".
Ne kadar da "havalı" bir isim değil mi?
En az ismi kadar havalı,
keskin ve kendinden emin bakışları ile,
inanılmaz derecede etkileyici bir kız Margo.
İlk sahnelerindeki o küçük kız çocuğu halinden bile kendini belli ediyor.

Filmde, Quentin ve Margo'nun çocukluktan gençliğe büyümesi ile,
Quentin'in kendi mucizesine doğru uzandığı yolculuğunu izlerken,
içinizdeki saat de, size,kendi mucizenizi sorarcasına çalmaya başlıyor!
Film sonuna yaklaşırken de, sizi, mucizenizin gerçek anlamda ne olduğunu
keşfetmeye davet ediyor.


Kağıt Kentler

Quentin daha küçük bir çocukken, yan evlerine yaklaşan arabanın arka koltuğundan, hayatının mucizesi iner.
Küçük kız çocuğu "Margo Roth Spiegelman"ın, arabadan inip, kafasındaki tüylü şapkayı çıkarıp, başını böyle arkaya doğru havalı sallaması ile, komşusu minik Quentin'in hayatı da sallanır... Quentin, ilk görüşte Margo'ya aşık olmuştur!
Küçük Margo ile Quentin, bisikletlerine atlayıp iyi birer dost olarak büyürken, zamanla birbirlerinden kopmaya başlarlar.

Bir o kadar yakın ve bir o kadar uzak...

Lisede, Margo, lisenin en havalı, gizemli, popüler, "efsanevi kızı" olurken; Quentin ise, iki kankası Ben ve Radar ile birlikte, kendi hallerinde ve kendi dünyalarında, üç kafadar olarak lise hayatını sürdürür. Hem Margo'dan uzakta, hem de Margo'yu o ilk gördüğü, arabadan inip başını salladığı o ilk andan beri, O'na hep aşık olarak.

Derken bir akşam

Quentin'in hayatının mucizesi olarak adlandırdığı "Margo Roth Spiegelman", Quentin'in hemen içinde, kalbinde ve bir o kadar da uzağındadır...
Ta ki bir akşam, gecenin bir vaktinde, çocukluğunda yaptığı gibi Margo'nun Quentin'in odasının penceresinden girip kendisini göstermesine kadar.
Margo, artık "eski" mertebesine geçen erkek arkadaşının kendisini, en iyi arkadaşı ile aldattığını ve diğer yakın kız arkadaşı Lancey'nin de tüm bunlardan haberdar olduğunu anlamıştır ve hepsinden intikam almak için yaptığı müthiş planda Quentin'in yardımına ihtiyaç duymaktadır.
Ne var ki, Margo ne kadar maceraperest, gözüpek ise, Quentin de bir o kadar çekingendir.
Bir yandan çocukluk aşkı, mucizesi, karşısındadır hayal gibi, diğer bir yandan hiç alışık olmadığı şekilde, kendisinden gecenin bir vakti eski erkek arkadaşı ve yakın iki kız arkadaşından öç almak için hazırladığı plana katılmasını istemektedir.
Quentin kısa bir tereddütten sonra annesinin arabasının anahtarlarını alır ve tüm hayatını geri dönülmeyecek şekilde değiştirecek adımı atar.
Artık o da Margo'nun planının bir parçasıdır.
Margo ve Quentin, Margo'nun eski erkek arkadaşı ve iki yakın kız arkadaşından intikam alırken hayatlarının en güzel gecelerinden birini geçirecektir.

Sonrasında ertesi sabah

Margo ile geçirdikleri o muhteşem gecenin sabahında bir başka uyanan Quentin, o heyecan ile okula gider ki, Margo okulda yoktur. Ertesi günde ve bir sonraki günde yoktur... Mucizesine tam o kadar yakınlaşmışken, Margo ortadan kaybolmuştur. 
Ailesi polise haber verir sonunda, ama, ailesi de bilmektedir ki, Margo kaybolmamıştır, Margo gitmiştir.
Filmde Quentin'in söylediği üzere, gizemi o kadar çok seven Margo'nun kendisi de bir gizem olmuştur sonuçta.
Margo'nun gidişinin bir anlamı olduğu gibi, gitmeden tam bir gece önce Quentin'e gelmesinin de bir anlamı vardır.
Margo ile birlikte oldukları o unutulmaz son gecede Margo Quentin'e yaşadıkları yeri tepeden göstermiş ve "Kağıt Kentler", "Kağıt İnsanlar" demiştir... Yakınlaştıkça çirkinleşen, kağıt evler ve insanlar... Margo için anlamları çok farklıdır tüm bunların... Tüm bu gizemi çözecek kişi ise Quentin'dir.

Nereye yolculuk?

Quentin, Margo'yu, aşkını, mucizesini bulmaya, anlamaya, keşfetmeye yola çıkacaktır, Margo'nun geride bıraktığı ipuçlarını çözmeye çalışarak.
Her şeyi paylaştığı kankaları Ben ve Radar, Radar'ın kız arkadaşı Angela ve Margo'nun yakın kız arkadaşı Lacey de yanında yer alacaktır bu yolculukta.
Yolculuk başladığından bambaşka anlamlara varacaktır her biri için.
Onlar beyaz ekranda, seyirciler oturduğu koltukta, hayatlarında birçok şeyi sorgular ve belki de yeniden anlamlandırırken.
Bu filmde, kendinizi, kendi mucizenizi düşünür, hayatınıza, önceliklerinize, önemsediklerinize yeni bir gözle ve kalple bakarken bulabilirsiniz sevgili seyirciler...
Davetlisiniz!