Yıllar önce çocuklarımla birlikte izlemiştim.
Belçikalı Pierre Culliford'un yarattığı (Les Schtroumpfs)  çok güzel bir çizgi roman ve animasyon dizisiydi.
Ülkemizde de Şirinler diye çevrilerek yayına girmişti.
Anımsadıkça hala gülümserim o küçük mavi insancıkları.
Nereden çıktı bu çocuk çizgi filmi yazısı diyebilirsiniz!
Şirinler çizgi filminde gördüğüm bir karakter bugün ülkemizdeki muhalefeti anımsattı bana.
O günün çocukları bugünün gençleri, çizgi film dizisindeki Somurtkan Şirin’i anımsayacaklardır.
Çok ilginç bir karakterdi Somurtkan Şirin: Hiçbir şeyden hoşlanmaz hiçbir şeye sevinmez,
yapılan hiçbir şeyden mutlu, memnun olmaz her şeye itiraz ederdi ve eklerdi ‘ondan nefret ediyorum’ diye.
Dizi hakkında basınımızda çıkan tartışmalara girmek istemem.
Ama bugün ülkedeki muhalefet partileri de aynı Somurtkan Şirin gibi.
Ne diyordu Sayın Engin Altay?
“Bu hükümet dünyanın en doğru işini bile yapsa bizim bu hükümeti alkışlayacak halimiz yok.” Tabii bu kadarla yetinmiyor, milletin gözünün içine baka baka: “Milletin bize verdiği görev bu kardeşim”.
Sayın Altay aslında kimse böyle bir görev vermedi size. Sizin göreviniz vatandaştan yana atılan her adımı desteklemek, daha ileriye götürmek, daha güzelini yapabilmek için halka çözümlerinizi, önerilerinizi göstermektir. Siz, yapılan güzel şeyleri ret etmekle bu milletin verdiği oylara nankörlük ediyorsunuz.

Son günlerde ülkemizdeki teknolojik ilerleme, gelişme gözle görülmekten çok öteye geçti, dünyada ses getirmeye başladı; Ocak ayından bu yana: Milli Muharip Uçak piste çıktı, Bayraktar Kızılelma uçtu (Sınıfında dünyada tek), Üstelik yine Bayraktar Akıncı ile birlikte uçtu (Kol Uçuşu), İlk Jet uçağımız HÜRJET ilk uçuşunu yaptı, Yerli Milli Gökbey Helikopterimiz Ankara’dan İstanbul’a ilk uçuşunu yaptı, Ağır Sınıf Taarruz Helikopteri
Atak-2 Motor çalıştırdı. Görünmez Uçak ANKA İnsansız savaş Jeti piste çıktı. TCG Anadolu Deniz Kuvvetlerine teslim edildi. TOGG nihayet seri üretim bandından çıktı dağıtım başladı. Yerli İMECE Uydumuz Gökyüzüne yolcu edildi (Ordumuzun gözleri olacak uzaydaki), TÜRKSAT 6 Yerli ve Milli Uydu uzaya atılmaya hazır hale geldi, dün İlk Nükleer Santralımıza Enerji yüklendi, Karadeniz’de bulunan Doğal Gaz Filyos’ta karaya çıktı şebekeye bağlandı. Aspilsan’dan sonra ikinci Batarya Fabrikamız (SİRO) TOGG'un yanında temeli atıldı. Altay Tankı onca ambargolar sonrası %80 üzeri yerlilik oranı ile TSK'ya test için teslim edildi.
F-16 uçaklarının modernize edilip Blok 70 seviyesine çıkarılmasını, Tanklarımızın modernize edilmesini saymıyorum.
Tüm bunlardan sonra yurt dışından teknoloji getireceğim diye toplantıda yurt dışı ile yaptığı görüntülü konuşmayı gençler teknoloji görsün diye yutturmaya kalkanlar bir zahmet Teknofest’te neler oluyor ona baksınlar.
Listeyi çok daha uzatabiliriz aslında ama ne yapılırsa yapılsın görmek isteyen gözler görebiliyor sadece, Somurtkan Schtroumpfs’lar için bir şey değişmiyor.
Çünkü Nefret söylemleri, Tahrikler, Provokasyonlar alabildiğine gidiyor.
Yapılan her güzel şey; ‘sen soğan kaç lira oldu biliyor musun’ diye yanıt vermek basitliğine indirgeniyor.
Doğru, soğan-patates çok pahalı ama onların niye bunca pahalandığını seçim sonrası düşeceğini de biliyorlar. Son birkaç aydır patates- soğan stoklayanlar, çöpe dökenler çok değil iki hafta sonra maliyetinden çok aşağıya vermek zorunda kalacaklar ki bunu da biliyorlar. Evet, millet için bu fahiş fiyatlar çok acı verici ama milletin asırlardır süregelen değerleri o fiyatlardan çok daha değerli. Bazıları da ne yerli araba ne de uydu bu yeniliklerin hiçbiri karnımı doyurmuyor, kazandırmıyor diye farklı bir açıdan giriyor sorunlara.
Düşünmüyorlar ki her üretim alanında bu ülkenin evlatları ter döküyor, bilgi becerilerini ortaya koyuyor bu sayede dış ülkelere gidecek alın terimiz içeride kaldığı gibi yüzbinlere iş kapısı açılıyor.
“2023 yılında Yatırım Programında yer alan 3.546 adedi ana proje olmak üzere 10.915 adet projeye toplam 454,2 milyar TL ödenek tahsis edilmiştir.
2023 yılı Yatırım Programında kamu kurumları tarafından yürütülecek projelerin toplam tutarı yaklaşık 4,1 trilyon TL olup söz konusu projelere tahsis edilen toplam ödenek miktarı 454,2 milyar TL’dir.”

Birileri ne kadar Somurtkan Schtroumpfs’luk yaparsa yapsın. Vecihi Hürkuş’ların, Nuri Killigil’lerin, Nuri Demirağ’ların torunlarını, dostlarını engelleyemeyeceklerdir.