Yeni yılda Haber Ekspres'in kıymetli okuyucularına 'merhaba' diyorum.
Bundan böyle pazar günleri sizle birlikte olacağım.
Feminist değilim ama 'İş'te kadından' tutun da, sosyal yaşantımızdan kesintileri sizlerle paylaşmaya çalışacağım.

Başta kadınlarımız olmak üzere, yaşantımızda karşılaştığımız her türlü sorunu birlikte çözmeye çalışacağız, yetkililere ulaşacağız.
Bir elin nesi var?
İki elin sesi var!

 
Bütünlükçü bakış

Duymayanlara hatırlatayım:
Önceki gün İzmirli kadın girişimciler başkanını seçti.

TOBB İzmir KGK'nın yeni başkanı Aysel Öztezel oldu.

Başkan yardımcılığına ise Gonca Harman seçildi.

İTB Yönetim Kurulu Başkanı Işınsu Kestelli, son yıllarda kadın istihdamını artırmaya yönelik proje ve programların önem kazandığına dikkat çekerek özellikle kadın girişimciliği konusunda kamu, sivil toplum ve özel sektör kuruluşları tarafından yürütülen projelerde ciddi artışlar görüldüğünü söyledi.

Bildiğiniz gibi;  önemli olan, program ve projelerin sürekliliğinin sağlanarak, bütünlükçü bir bakışla devam ettirilmesi.

Hatta toplumun tüm kesimleri tarafından benimsenmesinin sağlanması...

 
Oy kullananlar

İcra Kurulu üyeleri; İzmir Ticaret Borsası'ndan Zeliha Toprak, Işıl Nişli, Bülent Uçak, Dr. Pınar Nacak, İzmir Ticaret Odası'ndan Aysel Öztezel, Nevin Bağdatlı,  Filiz Uçar, Ege Bölgesi Sanayi Odası'ndan Zeynep Öner, Aliağa Ticaret Odası'ndan Selen Uğur, Bergama Ticaret Odası'ndan Gonca Harman, Selçuk Ticaret Odası'ndan Berru Akbıyık, Tire Ticaret Odası Saadet Şengök, Torbalı Ticaret Odası'ndan Burçin Öncü oy kullandı.

 
Tepki çekiyor

Sosyal Medyada çıkan donmuş köpek fotoğrafı hayvan severlerin tepkisini çekti. Belediyelere ve veterinerlik müdürlüklerine sokak hayvanları ile ilgili tweetler yağması üzerine Bornova Belediyesi Sokak hayvanlarıyla ilgili yaptığı çalışmalar hakkında bilgi verildi.
Veteriner İşleri Müdürü Zeynep Seher Arslan sokak hayvanları ile ilgili Belediyenin yaptığı çalışmaları şöyle anlattı;
'Sokak hayvanları için gönüllülerin müracaat edebileceği bir merkez olduğunu,  bu merkezde 2014 yılı içinde toplamda 2 bin 595 sokak hayvanının tedavi edildiğini,  bununla birlikte 625 köpek ve bin 125 kedinin kısırlaştırıldığını' belirtti.

 
Ekmeğimizle oynamayın!

Aliağa Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri ilçe genelinde faaliyet gösteren fırınlara yönelik yıldırım baskın düzenledi. Fırınların üretim ve satış sahalarını şafak vaktinde denetleyen Zabıta ekipleri,  yapılan kontrollerde gramaj ve hijyen kurallarını dikkate aldı. Sabahın ilk saatlerinde iki ayrı ekiple eş zamanlı olarak fırınları denetleyen Aliağa Belediyesi Zabıta ekipleri, büyük bir titizlikle yapılan denetimlerde vatandaş sağlığını ön planda tuttu.

 
Tatlısı da meşhur!

Kebap Evi'nde kestaneli tatlı olur mu?
Demeyin, olur!
Çünkü artık Bursa Kebap Evi tarafından Türk mutfağına Uludağ tatlısı adında yeni bir lezzet eklendi.
Adını kış günlerinin vazgeçilmez tatil mekânı Uludağ'dan alan bu eşsiz lezzet, kestane, Maraş dondurması, çikolata sosu ve kendine özgü ballı şerbeti ile yaz ve kış esintilerinin bir arada buluşturuyor.
Uzun süren çalışmalar sonucu ortaya çıkan Uludağ Tatlısı'nın özelliği ise, hem kış hem de yazın yenilebilen bir tatlı olması.

Peki, bu özel tatlı nelerden mi oluşuyor?

Kastamonu dağlarından toplanan kebaplık, iri ve kırmızı kestaneler; önce tek pişirimlik bal benzeri şerbetle birleşerek Bursa'nın meşhur kestane şekerine dönüşüyor.

Dünyaca ünlü Maraş'ın sade dondurması ve İtalyan usulü şanti ile üzerine yerleştirilen kestane şekeri, sıcak çikolata sosu ile süslenerek hafif, kalorisi düşük bir tat oluşturuyor.

 
Yol güvenliği çabasına ödül

Renault'nun liseli gençleri ulaşım ve yol güvenliği sorunlarının çözümü için harekete geçirdiği 'Sizin Fikriniz Sizin Projeniz' yarışması, Türk otomotiv sektörünün 47 markasını çatısı altında buluşturan Otomotiv Distribütörleri Derneği (ODD) tarafından Yılın Sosyal Sorumluluk Projesi ödülüne layık görüldü.
Yarışma İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü, Total Oil Türkiye ve Türkiye Trafik Kazalarını Önleme Derneği ortaklığıyla gerçekleştiriliyor.

Renault Mais İletişim Direktörü Umut Canpolat, ödülü, Sabancı Üniversitesi Yönetici Geliştirme Birimi Direktörü Dr. Cüneyt Evirgen'nin elinden aldı.

 
Paylaşmak onur veriyor

Renault Mais Genel Müdürü İbrahim Aybar da, şunları dile getirdi:

' Projemizin hikayesi, sürdürülebilirlik anlamında da örnek teşkil ediyor. Bu ödülü proje ortaklarımızın yanı sıra, bu projeyi omuzlamış, çocuklarımızı trafikteki risklere karşı bilinçlendirmek için çaba gösteren değerli öğretmenlerimizle paylaşmaktan da onur duyuyoruz.'

Programın hedefi 10 yıl içinde 1 milyon liseli gence, güvenli ve daha iyi bir yaşam için birlikte harekete geçmeyi öğretmek. Aktif ve demokratik yurttaşlar olarak yetişmelerine katkıda bulunmak.

 
****

MENEKŞE

Yıldız Kenter Sahnesi yenilendi


 

Kısa bir süre önce Tesisler Müdürlüğü'nü kuran Bornova Belediyesi, Belediye'ye ait tesisleri bir bir elden geçiyor. Bu kapsamda Altındağ Yıldız Kenter Sahnesi'nde detaylı bir çalışma yapıldı. Başkan Olgun Atila, baştan aşağı yenilenen binanın bundan böyle daha etkin bir şekilde kullanılacağını söyledi

 
***

KILÇIK


Kırdıysa sessiz kal, sessizliğinden kırıldığını anlamıyorsa, onsuz kal.