Sağlık Bakanı Demircan, sigara paketlerinde 'tek tip' uygulamasına gidileceğini açıkladı. Sağlık Bakanı Demircan, sigara paketlerinde 'tek tip' uygulamasına gidileceğini duyurarak, 'Önümüzdeki günlerde kamuoyuyla paylaşacağız. Paketler, reklam unsuru oluşturmamalı, kolay ulaşılmamalı. Kullananların aklına düşmemesi için her türlü tedbiri alacağız' dedi. Ahmet Demircan, Sigara paketleri için 'tek tip' uygulaması getirileceğini ve buna yönelik çalışma yapıldığını söyledi. Demircan, 'Önümüzdeki günlerde onu kamuoyuyla paylaşacağız. Paketler reklam unsuru oluşturmamalı. Kolay ulaşılmamalı, insanlarda bu işi alma ihtiyacı doğuracak, o kullananların aklına düşürmemeli. Bunun için her türlü tedbiri almalıyız' diye konuştu.

Altay için son teklif

Otokar, milli tank projesi Altay Tankı'nın üretim ihalesine ilişkin son teklifini dün Savunma Sanayii Müsteşarlığı'na sundu.
Özel durum açıklamasında Savunma Sanayi Müsteşarlığı (SSM) "Milli İmkanlarla Modern Tank Üretim Projesi" (Altay Projesi) ile ilgili teklif dosyasının SSM'na sunulduğu bildirilmişti. Gelinen aşamada, 08.02.2018 tarihinde SSM'na BAFO (Best And Final Offer/En İyi ve En Son Teklif) sunulduğu, SSM, BAFO dosyası üzerinde yapacağı değerlendirme çalışması sonrasında seri üretim süreci ile ilgili görüşünü oluşturacağı duyuruldu.


TAB Gıda 1 yıl içinde Nasdaq'ta

Nasdaq'taki gong törenine saatler kala halka arzı durduran TAB, bir yıl içinde bu hedefine luşmayı planlıyor. Bir buçuk yıldır The Nasdaq Stock Market'te halka arz olmak için hazırlık yapan TAB Food Investments (TFI), gong töreninden 12 saat önce deyim yerindeyse düğününü ileri bir tarihe ertelemek zorunda kaldı. Nasdaq'ın son 6 yılın en sert düşüşünü yaşaması şirket yöneticilerini bu kararı almak zorunda bıraktı. Hisselerinin bu düşüş nedeniyle yatırımcının gözünde itibar kaybetmemesi için halka arzı ileri bir tarihe erteleyen şirket yönetimi en geç bir yıl içinde bu hedefine ulaşmayı planlıyor.

THY'nin yolcu sayısı yüzde 36 arttı

THY, ocak ayında yolcu sayısının bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 36,6 artışla 5,7 milyona ulaştığını bildirdi. Bu dönemde yolcu sayısındaki büyüme iç hatta yüzde 41,1, Orta Doğu'da yüzde 39,4 oldu. Türk Hava Yolları (THY) ocak ayına ilişkin trafik sonuçlarını açıkladı.
Buna göre yılın ilk ayında toplam yolcu sayısı 2017'nin aynı dönemine kıyasla yüzde 36,6 artışla 5,7 milyon oldu. Yolcu sayısındaki artış iç hatlarda yüzde 41,1, dış hatlarda ise yüzde 32,8 olarak gerçekleşti.
Bu ayda yolcu doluluk oranı 7,3 puan artarak yüzde 79,8 seviyesine ulaşırken, AKK'de (toplam arz edilen koltuk km) yüzde 17,1 büyümeyle 14,2 milyar oldu.